ΓΔ: 1401.58 0.28% Τζίρος: 97.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 DATA
Φώτο: Shutterstock

Έρχεται πλαφόν 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Το ύψος των δαπανών με ηλεκτρονικές πληρωμές θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων, σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας.

Στη θέσπιση πλαφόν στις 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα πρέπει να διενεργούν οι φορολογούμενοι από το 2020 αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση εντός της εβδομάδας.

Πρόκειται για το ύψος των δαπανών που γίνονται με ηλεκτρονικές πληρωμές, οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν, ως ποσοστό, στο 30% του ετήσιου εισοδήματος των φορολογούμενων. Προκειμένου, λοιπόν, να μην υπάρξουν στρεβλώσεις και άδικες επιβαρύνσεις σε φορολογούμενους με ένα ορισμένο ύψος εισοδήματος και πάνω θα τεθεί πλαφόν στο ύψος των απαιτούμενων ηλεκτρονικών δαπανών. Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα συγκεντρώνουν τις ηλεκτρονικές δαπάνες που θα απαιτούνται θα επιβαρύνονται με φόρο 22% επί της διαφοράς μεταξύ του πραγματικού και του απαιτούμενου ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαφόν στο ύψος των ηλεκτρονικών δαπανών αναμένεται να ορισθεί στα επίπεδα των 20.000 ευρώ. Το ποσό αυτό, ως ποσοστό αντιστοιχεί στο 30% εισοδήματος 66.700 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι για εισοδήματα έως 66.700 ευρώ θα ισχύει η υποχρέωση του 30% των δαπανών με κάρτες. Για υψηλότερα εισοδήματα θα ισχύει το ύψος των 20.000 ευρώ για τις ηλεκτρονικές δαπάνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας Εστιατόρων για πιθανή αύξηση των δημοτικών τελών

Η Ομοσπονδία εκφράζει την έκπληξή της, σημειώνει πως ο κλάδος της εστίασης έχει την τελευταία διετία αυξημένο λειτουργικό κόστος μεσοσταθμικά κατά 42% (ενέργεια, μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος, πρώτες ύλες, προϊόντα, καύσιμα κλπ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

EY Ελλάδος: Υιοθέτηση μίας πράσινης φορολογικής πολιτικής στην χώρα

Κατά τη συζήτηση, η ανάπτυξη ενός φορολογικού πλαισίου που προωθεί την κοινωνικοοικονομική συνοχή και ταυτόχρονα ενισχύει την πράσινη ανάπτυξη, αναδείχθηκε ως μια θετική και ελπιδοφόρα κατεύθυνση για την Ελλάδα.
Foroi, Forologia, Diloseis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα αυξημένα έσοδα φέρνουν νέες μόνιμες μειώσεις στη φορολογία

Το οικονομικό επιτελείο στοχεύει σε μείωση ορισμένων φορολογικών συντελεστών, αλλά και ασφαλιστικών εισφορών και τεκμηρίων διαβίωσης. Πλήρης κατάργηση και του Τέλους Επιτηδεύματος έως το 2027.