ΓΔ: 2671.5 -0.17% Τζίρος: 332.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
επιχειρηματική χειραψία γραφείο
Φώτο: Shutterstock

Efthymiadis: Ολοκλήρωσε την εξαγορά τριών ισπανικών εταιρειών σπόρων

Ο Όμιλος Efthymiadis Agrotechnologies απέκτησε τις ισπανικές Guadalsem, Semillas de Guadalquivir και Olesem, ενισχύοντας την παρουσία του στη μεσογειακή αγορά και δημιουργώντας ενιαίο δίκτυο παραγωγής και διάθεσης σπόρων.

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς των ισπανικών εταιρειών σπόρων «Guadalsem», «Semillas de Guadalquivir» και «Olesem», οι οποίες εδρεύουν στη Σεβίλλη, ανακοίνωσε ο Όμιλος Efthymiadis Agrotechnologies. 

Η συμφωνία υπεγράφη στα μέσα Νοεμβρίου από τη μητρική εταιρεία του ομίλου, Redestos Α.Ε., ενισχύοντας σημαντικά τη θέση του ομίλου στη μεσογειακή αγορά.

Οι τρεις ισπανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται για περισσότερα από είκοσι χρόνια στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση πιστοποιημένων σπόρων για εκτατικές καλλιέργειες, όπως βαμβάκι, καλαμπόκι, ηλίανθος, ελαιοκράμβη και σιτηρά.

 Διατηρούν στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους πολυεθνικούς οίκους σπόρων, όπως οι «Bayer», «Corteva» και «Lidea», ενώ διαθέτουν αυτόνομο δίκτυο διανομής στην Ισπανία για πιστοποιημένους σπόρους βαμβακιού και σιτηρών.

Ο Olivier Crassous, μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης των εταιρειών, παραμένει στη θέση του γενικού διευθυντή για τουλάχιστον τρία ακόμη έτη, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας τους και την ομαλή ενσωμάτωσή τους στον Όμιλο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, «με αυτή την κίνηση, ο Όμιλος Efthymiadis Agrotechnologies αποκτά πλέον παραγωγική παρουσία σε όλες τις μεσογειακές χώρες όπου καλλιεργείται βαμβάκι – Ελλάδα, Τουρκία και Ισπανία – δημιουργώντας ένα ενιαίο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό δίκτυο για την παραγωγή και εμπορία γενετικού υλικού στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης, της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας».

Ο κ. Crassous δήλωσε πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η μακροχρόνια συνεργασία εξελίσσεται σε πλήρη ένταξη των εταιρειών στον Όμιλο Efthymiadis Agrotechnologies, επισημαίνοντας τις αξίες της οικογένειας Ευθυμιάδη και το όραμα του ομίλου.

Από την πλευρά του ομίλου, ο co-CEO της Redestos, Θύμης Ευθυμιάδης, ανέφερε ότι η εξαγορά αυτή καθιστά τον όμιλο έναν από τους προτιμητέους στρατηγικούς συνεργάτες των μεγαλύτερων διεθνών οίκων σπόρων για την περιοχή της Μεσογείου, με θετική επίδραση και στις δραστηριότητες στην Ελλάδα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Προσωπικό στοίχημα η στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Κεντρική προτεραιότητα και προσωπικό στοίχημα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα, αναφερόμενος στις προκλήσεις και στηρίζοντας με μέτρα τους αγρότες και κτηνοτρόφους λόγω αφθώδους πυρετού.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: Στήριξη στην κτηνοτροφία όσο διαρκεί η κρίση

Ο ΥΠΑΑΤ, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάλεσε τους αγρότες σε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη για τις αγροτικές ενισχύσεις, εξηγώντας ότι η μετάβαση στο νέο κρατικό σύστημα πληρωμών απαιτεί χρόνο και προσωρινές καθυστερήσεις για αξιοπιστία και ομαλή λειτουργία.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: 20 δισ. από νέα ΚΑΠ, σχέδιο για νερό, λύση στο MyAgro ως 2027

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική εξασφαλίζει 20 δισ. ευρώ για τη γεωργία στην Ελλάδα ως το 2034, με στόχο όχι μόνο τις επιδοτήσεις αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας, όπως δήλωσε ο Μ. Σχοινάς.
Τρακτέρ σε αγρό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψεκασμοί για κουνούπια σε ορυζώνες Θεσσαλονίκης-Ημαθίας 24-26/8

Από 24 έως 26 Αυγούστου 2026 θα πραγματοποιηθούν εναέριοι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα προγράμματα LEADER ΑΝΕΘ για έργα και κοινωνικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη

Η ΑΝΕΘ προκηρύσσει δύο νέα προγράμματα LEADER με προϋπολογισμό 2,35 εκατ. ευρώ για έργα τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικών υποδομών και βελτίωσης ποιότητας ζωής σε αγροτικές και περιαστικές περιοχές της Θεσσαλονίκης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαλεύκανση ληστείας σε ανήλικο στη Χαριλάου

Δικογραφία σχηματίσθηκε σε βάρος ανήλικου από τη Γεωργία, ο οποίος φέρεται να παρακίνησε μέσω βιντεοκλήσης νεαρό να διαπράξει ληστεία με βία σε βάρος ανηλίκου στη Χαριλάου, λόγω προσωπικής διαφοράς.