ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
 katoikidia-gata-koronoios
Φώτο: Shutterstock

Οι γάτες μπορούν τελικά να κολλήσουν κορονοϊό από τους ανθρώπους

Οι μολυσμένες γάτες μπορεί να εκδηλώνουν μέτρια έως σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα μετά από μετάδοση του ιού από τους ανθρώπους δείχνει νέα έρευνα.

Οι άνθρωποι είναι δυνατό να μεταδώσουν τον κορονοϊό SARS-CoV-S στις γάτες τους, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Μάργκαρετ Χόζι του Κέντρου Έρευνας Ιών του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Κτηνιατρικής «Veterinary Record», ανίχνευσαν τον κορονοϊό σε δύο κατοικίδιες γάτες, οι οποίες ζούσαν σε σπίτια με περιστατικά Covid-19. Τα δύο ζώα εμφάνισαν μέτρια έως σοβαρή αναπνευστική νόσο.

«Τα ευρήματα δείχνουν ότι έχει συμβεί μετάδοση του κορονοϊού από τους ανθρώπους στις γάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις μολυσμένες γάτες να εκδηλώνουν μέτρια έως σοβαρά αναπνευστικά συμπτώματα. Δεδομένης, συνεπώς, της ικανότητας του κορονοϊού να μολύνει ζώα συντροφιάς, θα είναι σημαντικό να παρακολουθείται η μετάδοση από ανθρώπους σε γάτες, από γάτες σε γάτες και από γάτες σε ανθρώπους», δήλωσε η δρ Χόζι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τμήμα κίνησης νοσοκομείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Economist: Η διαδρομή των καρκινοπαθών στο σύστημα Υγείας

Ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην 6η Σύνοδο Κορυφής για τον Καρκίνο τόνισε τα βήματα προόδου στην ογκολογική φροντίδα, την ανάγκη καλύτερης πρόσβασης, βελτίωσης θεραπευτικών χρόνων και τον ρόλο του ογκολογικού φακέλου.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιασμός θεμελίωσης νέου κτηρίου στο «Αττικόν» με δωρεά ΙΣΝ

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασαν την ανέγερση δύο νέων κτηρίων δωρεάς ΙΣΝ στο Νοσοκομείο Αττικόν, που θα αυξήσουν τις κλίνες και θα βελτιώσουν τις συνθήκες για γιατρούς και ασθενείς.