ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Θεσσαλονίκη: Φοιτητές απέκλεισαν την Πρυτανεία του ΑΠΘ

«Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές», είναι τα κεντρικά συνθήματα των φοιτητών στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ.

Την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απέκλεισαν σήμερα το πρωί φοιτητές των ακόλουθων φοιτητικών συλλόγων: Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ

Συγκεκριμένα, η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας εργαζομένων στα πανεπιστήμια, με τους φοιτητές να έχουν τοποθετήσει πανό στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης, τα οποία αναγράφουν τα εξής: «Όχι στον νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη» και «Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές».

«Συνεχίζουμε δυναμικά με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ», αναφέρουν οι φοιτητές με σχετική ανακοίνωση. «Στις 14-15/4 οι φοιτητικοί σύλλογοι κλιμακώνουμε την δράση μας με διήμερο αποκλεισμό του ΑΠΘ» προσθέτουν οι ίδιοι. «Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι φοιτητές θα συμμετέχουν στις 12:00 σε εκδήλωση των φοιτητικών συλλόγων μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΔΙΠΑΕ για τις εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, μπροστά από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση δορυφόρου διαστημικό όχημα
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο νανοδορυφόρος PeakSat του ΑΠΘ ετοιμάζεται για ταξίδι στο διάστημα

Ο ελληνικός νανοδορυφόρος PeakSat, έργο φοιτητών και καθηγητών του ΑΠΘ, εκτοξεύτηκε επιτυχώς στο Διάστημα με πύραυλο της SpaceX. Η επικοινωνία με το σταθμό βάσης στο Χολομώντα αναμένεται σε περίπου δύο ώρες.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ΑΠΘ στέλνει στο Διάστημα τον νανοδορυφόρο PeakSat

Ο πρώτος ελληνικός νανοδορυφόρος PeakSat, που σχεδιάστηκε εξολοκλήρου από φοιτητές του ΑΠΘ, ετοιμάζεται για εκτόξευση με αποστολή οπτικής επικοινωνίας με λέιζερ, φέρνοντας το πανεπιστήμιο στον παγκόσμιο διαστημικό χάρτη.
Κρουαζιερόπλοιο στη θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Θεσσαλονίκη ανεβαίνει δυναμικά στον χάρτη της κρουαζιέρας

Η Ελλάδα παραμένει τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη, με 8 εκατ. επιβάτες και έσοδα 2 δισ. ευρώ το 2023. Η Θεσσαλονίκη αποτελεί στρατηγική πύλη προς πολιτιστικούς προορισμούς, 12η σε επισκέψεις κρουαζιε
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε ο ιστορικός τέχνης Εμμανουήλ Μαυρομμάτης – Αντίδραση Μενδώνη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο ιστορικός τέχνης και ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, ο οποίος είχε μακρά πορεία με σπουδές και σημαντική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ESG

Πρώτη εθελοντική αιμοδοσία από το ΤΕΦΑΑ με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ

Το ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ διοργανώνει την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία του, με τη στήριξη του ΑΧΕΠΑ, στις 31/3/2026, 9:30-14:00, στο Γυάλινο Κτίριο Θέρμης. Παράλληλα, δημιουργεί Τράπεζα Αίματος για ενίσχυση της κοινωνικής προσφοράς.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

100 χρόνια Φιλοσοφικής ΑΠΘ: Εορτασμοί και νέα Πινακοθήκη

Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με ιστορία 100 ετών, τιμά την πορεία της με επετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο της Εθνικής Άμυνας. Υπήρξε πυρήνας διδασκαλίας, έρευνας και ελευθερίας, σημείο συνάντησης γενιών δασκάλων και φοιτητών.