ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:22:26
Κώστας Τασούλας ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ

Υποβλήθηκε στον Κ. Τασούλα η Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το 2019

Η Έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία που αφορούν τη θεσμική μορφή και τις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ, την οργάνωση και λειτουργία του και κυρίως τη δραστηριότητά του κατά το έτος 2019.

Την Ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ για το έτος 2019, υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Ιω. Καραβοκύρης.

Η Έκθεση περιλαμβάνει πληροφορίες και στοιχεία που αφορούν τη θεσμική μορφή και τις αρμοδιότητες του ΑΣΕΠ, την οργάνωση και λειτουργία του και κυρίως τη δραστηριότητά του κατά το έτος 2019 όσον αφορά τις διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης προσωπικού, το ρόλο του στην αξιολόγηση στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και την τήρηση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραβοκύρης: «Στην Έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, διαπιστώσεις για τα σημαντικότερα θέματα που προέκυψαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ανεξάρτητης αρχής κατά το έτος 2019. Επιπλέον, γίνεται συνοπτική αναφορά στους σημαντικότερους σταθμούς του ΑΣΕΠ από την ίδρυσή του έως το 2018 και στις βασικότερες νομοθετικές εξελίξεις κατά το έτος 2019, καθώς και σχετικές προτάσεις. Πίνακες και γραφήματα που παρουσιάζονται στο συνημμένο Παράρτημα απεικονίζουν με παραστατικό και αναλυτικό τρόπο τις δραστηριότητες του ΑΣΕΠ κατά το έτος αναφοράς».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον κ. Καραβοκύρη για την ενημέρωση, συνεχάρη τα στελέχη του ΑΣΕΠ για τη συστηματική εργασία τους και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής ότι η Έκθεση που του παρέδωσε θα διαβιβαστεί στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου οι βουλευτές να μελετήσουν τα στοιχεία της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Α.Σ.Ε.Π. πρόσοψη κτιρίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΣΕΠ: Επιτάχυνση διαδικασιών, χιλιάδες προσλήψεις, ανάγκη ανανέωσης

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Αθ. Παπαϊωάννου, ενημέρωσε τη Βουλή για τον επιτυχημένο γραπτό διαγωνισμό και τη βελτίωση στους χρόνους έκδοσης αποτελεσμάτων, ενώ σημείωσε αύξηση των αναπληρώσεων αλλά μικρή μείωση στα εκκρεμή.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ι. Μπούγας: Ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στη Βουλή

Η Ελλάδα διατηρεί ανοιχτό το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης. Το θέμα Διστόμου αφορά τις διεθνείς σχέσεις και όχι μόνο τη δικαστική διαδικασία.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διαφωνία για συμμετοχή στρατιωτικών Σούδας σε εργασίες σχολείου

Η διοίκηση της εκπαίδευσης τόνισε πως κάθε συνεργασία ή βοήθεια στα σχολεία αξιολογείται με διαφάνεια και ευθύνη. Στη Βουλή τέθηκε το ζήτημα δράσης αμερικανικών στρατιωτικών στη Σούδα σε δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου Χανίων.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 5.305 επίκαιρες και 76.845 γραπτές ερωτήσεις απαντήθηκαν από το 2019

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται άμεσα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, παρουσιάζοντας στοιχεία για τις απαντήσεις σε επίκαιρες και γραπτές ερωτήσεις βουλευτών τις τελευταίες κοινοβουλευτικές περιόδους.
Ελληνική σημαία Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνητρα για στέγαση εκπαιδευτικών σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές

Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σχέδιο κινήτρων με δήμους για μόνιμα σπίτια σε εκπαιδευτικούς νησιών, ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών. Προβλέπεται επιστροφή ενοικίου για όσους νοικιάζουν στον τόπο υπηρεσίας τους.