ΓΔ: 2530.98 -2.20% Τζίρος: 162.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:00:40
nails, nyxia, colours, xromata, vernikia
Φωτό: Pixabay

Με ποιον τρόπο θα επαναλειτουργήσει η υπηρεσία περιποίησης νυχιών

Όπως τονίζει το υπ. Ανάπτυξης οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο με ραντεβού, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόσο γι' αυτούς όσο και για το προσωπικό.

Τον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν από αύριο 15 Δεκεμβρίου οι υπηρεσίες και οι υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπ. Ανάπτυξης 

Όπως τονίζεται σε αυτήν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες και το ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) θα είναι από 7 π.μ. έως 9 μ.μ.

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ- πεντικιούρ/ ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών/ ΚΑΔ 96.02.13.05 σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής: 

  • Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.
  • Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
  • Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.
  • Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.
  • Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.
  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7 π.μ. έως 9 μ.μ
  • Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.
  • Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τμ θα εξυπηρετούν μέχρι 4 πελάτες και για χώρους πάνω από 100 τμ θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τμ.
  • Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάκης Θεοδωρικάκος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρατείνεται η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών μέχρι το τέλος του έτους

Η Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών παρατείνεται έως το τέλος του έτους, με στόχο τη μέγιστη συμμετοχή επιχειρήσεων. Οι σύνδεσμοι θα διαβουλευτούν με τα μέλη τους για ενίσχυση της προσπάθειας στήριξης των νοικοκυριών.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Καλαφάτης: Η Ελλάδα σε νέα εποχή Έρευνας και Καινοτομίας σύμφωνα με ERC

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε δυναμικό κόμβο καινοτομίας στη ΝΑ Ευρώπη, σύμφωνα με τον υφ. Ανάπτυξης, Στ. Καλαφάτη. Η χώρα κατατάσσεται 7η στην απορρόφηση Horizon Europe και πάνω από 1.200 Έλληνες ερευνητές ανήκουν στο παγκόσμιο top 2%.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2027 για μελέτη αλυσίδας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2027 η πράξη για τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης. Το έργο αφορά καινοτομία-τεχνολογία, έχει κόστος 1,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΓΓ Έρευνας.
Τάκης Θεοδωρικάκος πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη φαρμακοβιομηχανίας με αναπτυξιακό νόμο και νέες θέσεις εργασίας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε καινοτομία, έρευνα και οικονομική πρόοδο, τονίζοντας τη συμβολή της σε θέσεις εργασίας και προστασία δημόσιας υγείας.
πάγκος λαϊκής αγοράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναβαθμίζονται οι λαϊκές αγορές για επαγγελματίες και καταναλωτές

Το υπουργείο Ανάπτυξης εκσυγχρονίζει τις λαϊκές αγορές, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και διευκολύνοντας πωλητές και καταναλωτές, βάσει νέου πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο, επιλύοντας παλιά προβλήματα και ενισχύοντας την αγορά.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτάχυνση αδειοδότησης για το Επιχειρηματικό Πάρκο Ασπροπύργου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος συναντήθηκε με τον φορέα ΒΙΠΑΝΟΤ για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Ασπροπύργου, δεσμευόμενος για έκδοση σχετικής ΚΥΑ και άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων.