ΓΔ: 2062.73 1.10% Τζίρος: 220.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Υπ. Περιβάλλοντος: Επείγουσα καταγραφή ετοιμόρροπων κτισμάτων​

Επιστολή σε όλους τους Δήμους της χώρας να αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, το αργότερο ως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, κατάλογο των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών.

Επείγουσα επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος απέστειλε εχθές ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, για την αποστολή καταλόγου επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, σε συνέχεια της ανακοίνωσης των άμεσων πρωτοβουλιών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ετοιμόρροπων κτισμάτων.

Το αίτημα καλεί όλους τους Δήμους της χώρας να αποστείλουν στο ΥΠΕΝ, το αργότερο ως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, κατάλογο των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων και κατασκευών, που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων, με αναγραφή της ακριβούς διεύθυνσης αυτών, προκειμένου το υπουργείο σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) να προχωρήσει σε σχετική αυτοψία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπασταύρου-Μπεργκαμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου – Μπέργκαμ: Η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος των ΗΠΑ

Στη συνάντηση του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σ. Παπασταύρου με τον Νταγκ Μπέργκαμ τονίστηκε πως η Ελλάδα ενισχύει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ στην ενέργεια, με LNG, νέες επενδύσεις και έργα διασύνδεσης.
Μανουσάκης-ΑΔΜΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μανουσάκης: Παγκόσμια ορατότητα για ΑΔΜΗΕ από τη διασύνδεση με Κύπρο, Ισραήλ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μ. Μανουσάκης υπογράμμισε τη σημασία του έργου της διασύνδεσης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και αναφέρθηκε στις επενδύσεις ύψους 6 δισ. ευρώ.
stauros_papastaurou_ypen
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπασταύρου: Αμετακίνητη η δέσμευση για τη διασύνδεση της Κύπρου

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Στ. Παπασταύρου επανέλαβε τη σαφή δέσμευση της Ελλάδας για το GSI, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την Κύπρο και την ανάγκη ενίσχυσης των διασυνδέσεων.