ΓΔ: 2587.93 -2.11% Τζίρος: 333.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δικαιοσύνη

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απορρίφθηκε το αίτημα Λαγού - Συνεχίζει αύριο η διαδικασία 

Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Απερρίφθη η αίτηση του Γιάννη Λαγού για εξαίρεση των μελών του δικαστηρίου της Χρυσής Αυγής.

Μετά από τρεις ώρες διάσκεψη η σύνθεση που ορίστηκε να εξετάσει το αίτημα που υπέβαλε ο ευρωβουλευτής ανακοίνωσε την απόφαση της σύμφωνα με την οποία τα επιχειρήματα του αιτούντα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την έκφραση δυσπιστίας προς το δικαστήριο καθώς κάτι τέτοιο απαιτεί την παράθεση συγκεκριμένων περιστατικών που να έχουν λάβει χώρα στο δικαστήριο και όχι την αντίληψη του αιτούντος για γεγονότα που έγιναν εκτός του δικαστηρίου.

Μετά από την απόρριψη της αίτησης Λαγού ανέβηκε στην έδρα το δικαστήριο της Χρυσής Αυγής και κατόπιν συνεννόησης με την εισαγγελέα η πρόεδρος έδωσε διακοπή της δίκης για αύριο στις 11 το πρωί. 

Αύριο το πρωί αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας επί των ποινών μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα ΚΚΕ στα γραφεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αμπατιέλος: Οργανωμένος λαός και νεολαία στον αγώνα κατά φασισμού

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα, ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε πως η μνήμη του Παύλου παραμένει ζωντανή και ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται, μόνο ο λαός και η νεολαία μπορούν να τον τσακίσουν.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη Χρυσής Αυγής ομόφωνη, χωρίς μυστικά στην επίσκεψη Καλίν

Ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως οι συναντήσεις μεταξύ ΕΥΠ και ΜΙΤ είναι τακτικές για την πάταξη της τρομοκρατίας και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο εντυπώσεων. Επισήμανε ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής παραμένει ομόφωνη και πολιτική.
διάδρομος φυλακής Νιγρίτας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελεύθερος από τις φυλακές Δομοκού ο Ηλίας Κασιδιάρης

Αποφυλακίστηκε το μεσημέρι από τις φυλακές Δομοκού ο Ηλίας Κασιδιάρης, έχοντας εκτίσει την ποινή για συμμετοχή στη Χρυσή Αυγή. Υποστηρικτές τον υποδέχθηκαν, ενώ ο ίδιος δήλωσε πως επιστρέφει ενεργά στην πολιτική ζωή.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Να μην ανταμείβουμε όσους στηρίζουν ναζιστές ούτε με like

Ο Ν. Ανδρουλάκης τόνισε πως η ενίσχυση της ακροδεξιάς είναι αποτέλεσμα στήριξης τέτοιων ρητορικών και κάλεσε τους πολίτες, ειδικά τους νέους, να μην επικροτούν φασιστικές ιδέες ούτε ψηφιακά. Για συνεργασίες είπε πως θα αποφασίσει ο λαός.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερωτήσεις για την αντιμετώπιση Χρυσής Αυγής και το κλείσιμο ιστοσελίδων

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας τόνισε πως η Ελλάδα έχει την απαραίτητη νομοθεσία για την αντιμετώπιση βίας και ρατσισμού από εγκληματικές οργανώσεις με πολιτικό μανδύα, όπως η Χρυσή Αυγή.