Με την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έκλεισε τμήμα της δίκης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Συνεχίζεται, ωστόσο, η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αδίκημα της απάτης.
Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405), η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγρουμένων.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία του δικαστηρίου, ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και ότι εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν. Η άποψη της προέδρου, που μειοψήφισε, ήταν ότι η παράσταση Πολιτικής Αγωγής ισοδυναμεί με δήλωση συνέχισης της δίωξης .
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Σεπτεμβρίου όσον αφορά το αδίκημα της απάτης και όσους εκ των κατηγορουμένων δικάζονται και για αυτό.
Για τα επισφαλή δάνεια του ΤΤ κατηγορούνται συνολικά 35 πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο πρώην επικεφαλής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος 'Αγγελος Φιλλιπίδης, στελέχη της τράπεζας, επιχειρηματίες κ.α. Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.
Οι κατηγορούμενοι καλούνται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών να λογοδοτήσουν για βαριές κατηγορίες που αφορούσαν τα αδικήματα της απιστίας και της απάτης σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του ν. 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Μεταξύ των προσώπων που αντιμετωπίζουν κατηγορίες,πλην του κ. Φιλλιπίδη είναι στελέχη του ΤΤ την επίμαχη περίοδο, όπως η κ. Αναστασία Σακελαρίου που διατέλεσε επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και επιχειρηματίες όπως οι Δημήτρης Κοντομηνάς , Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βίκτωρας Ρέστης, το ζεύγος Κυριάκου Γριβέα και Μαρίας Βάτσικα και Δημήτρης Μπακατσέλος.
Η δικαστική έρευνα για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2013 από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 οπότε και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις.