ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: ΑΠΕ

Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στις Κεχριές, νέο μέτωπο στον Ισθμό 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εμπρησμού ο δήμαρχος Κορινθίων, Β. Νανόπουλος.

Σκληρή μάχη συνεχίζουν να δίνουν, για δεύτερη ημέρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή των Κεχριών Κορινθίας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα, με τις περισσότερες διάσπαρτες εστίες, εντοπίζεται στο Γαλατάκι.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα, ενώ βοήθησε τον γεγονός ότι έπεσαν οι δυνατοί άνεμοι στην περιοχή. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 236 πυροσβέστες με 54 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρα τμήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.  Σημειώνεται, ότι τις ενέργειες των πυροσβεστικών δυνάμεων συντονίζει ο αρχηγός του Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Παράλληλα μια ακόμα εστία φωτιάς μαίνεται στην Κορινθία, το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά καίει σε αγροτοδασική έκταση κοντά στον Ισθμό. 

«Η νύχτα που πέρασε ήταν πολύ δύσκολη, αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μαζί με τους χειριστές των μηχανημάτων έργου, έδωσαν μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές», δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εξήγησε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ομάδες των πεζοπόρων τμημάτων επιχειρούσαν συνεχώς για να περιορίσουν το μέτωπο προς τον 'Αγιο Ιωάννη και να προστατεύσουν τα σπίτια στην κοινότητα Αλαμάνο». Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Νανόπουλος, «οι χειριστές των μηχανημάτων έργου εργάζονταν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες».

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Κορινθίων, «με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, το έργο των οποίων βοηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα στην περιοχή», για να επισημάνει ότι «σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να ενισχυθούν οι άνεμοι». Όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τα σπίτια τους, σημείωσε ότι «φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια, σε ξενοδοχεία και δημοτικούς χώρους».

Σχετικά με τα αίτια της φωτιάς, ο κ. Νανόπουλος είπε: «Κάτοικοι έχουν καταγγείλει σε εμένα πως υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπρησμού και δεν αποκλείω το γεγονός, οι κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στο στρατόπεδο της περιοχής να έχουν καταγράψει στοιχεία, τα οποία μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμα στο πλαίσιο των ερευνών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε 24 ώρες – Μερικώς ελεγχόμενες σε Φθιώτιδα, Λακωνία

Σε 37 αγροτοδασικές πυρκαγιές επενέβη η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο. Οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ για 11 συνεχίζεται η κατάσβεση. Υπό μερικό έλεγχο σε Ελάτεια Φθιώτιδας και Άγιο Νικόλαο Λακωνίας. Ερευνώνται τα αίτια.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Red Code» αύριο για φωτιές σε Αττική και άλλες 11 περιφερειακές ενότητες

Σε κατάσταση ετοιμότητας «Red Code» θα βρίσκονται αύριο η Αττική και 11 ακόμη περιφερειακές ενότητες, εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιών που προβλέπεται σε αυτές τις περιοχές.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Πλημμύρα στη Μύκονο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάνω από 500 έλεγχοι κτιρίων από τη ΓΔΑΕΦΚ σε δυτική Αττική και περιφέρεια

Σε πάνω από 500 κτίρια πανελλαδικά ολοκληρώθηκαν επανέλεγχοι από τη ΓΔΑΕΦΚ σε πληγείσες περιοχές. Στη δυτική Αττική καταγράφηκαν τα περισσότερα προβλήματα, με 304 ελέγχους και υψηλό αριθμό κτιρίων «κόκκινου» χαρακτηρισμού.
Πυρκαγιά, πυροσβεστικη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησαν οι πληρωμές οικονομικής στήριξης στους πυρόπληκτους της Μάνδρας

Ξεκίνησε η καταβολή των πρώτων οικονομικών ενισχύσεων στους πυρόπληκτους του Δήμου Μάνδρας–Ειδυλλίας μέσα σε 20 ημέρες μετά τις φωτιές, σε χρόνο-ρεκόρ, σύμφωνα με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χαλκιδική σε δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε δασικές περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026, 08:00-20:00, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς, σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας.