ΓΔ: 1424.78 0.09% Τζίρος: 22.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:22:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας: Προληπτική εκκένωση οικισμού

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο, ωστόσο η πυρκαγιά συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις. 

Δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, ωστόσο συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς. Στην περιοχή έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή. 

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφόσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.