Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή στην παραλία Οφρυνίου Καβάλας, σε σημείο με χαμηλή και αραιή βλάστηση. Σύμφωνα με ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, το συμβάν καταγράφηκε περίπου στις 12:15.
Η άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, σε συνδυασμό με τη συνδρομή εναέριων μέσων, οδήγησε στην ταχεία κατάσβεση της φωτιάς και τον πλήρη έλεγχό της.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 20 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων μία ομάδα πεζοπόρου της 21ης ΕΜΟΔΕ, και πέντε πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνέδραμαν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ υποστήριξη παρείχαν και υδροφόρες του Δήμου Παγγαίου.
Η περιοχή χαρακτηρίζεται σήμερα από πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4, γεγονός που απαιτεί αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή.
Για τη διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Καβάλας.