ΓΔ: 1424.63 0.08% Τζίρος: 22.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:26:08 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Πηγή: Shutterstock

Μεγάλη πυρκαγιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκαν προληπτικά 4 περιοχές 

Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Λαύριο, όπου για προληπτικούς λόγους η Πυροσβεστική εισηγήθηκε, την απομάκρυνση κατοίκων από τις περιοχές της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου καθώς και την απομάκρυνση παιδιών από κατασκήνωση.

Η πευκόφυτη έκταση των 3.500 τ.μ. όπου βρίσκεται η βιομηχανία, στην περιοχή Καμάριζα (στο ύψος του ναού Αγ. Τριάδας) καθιστά «υπαρκτό τον κίνδυνο εξάπλωσης της, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή Πούντα - Ζέζα, ενισχύονται συνεχώς. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις Π.Ε Χανίων, Λακωνίας και σε Κύθηρα

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.