ΓΔ: 2569.75 -0.08% Τζίρος: 396.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Δάσος ελάτης Χαλκιδικής

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση Κασσάνδρας και Σιθωνίας στις 13/7 λόγω πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων ισχύει αύριο, 13/7, 08:00-20:00, σε δασικές περιοχές Κασσάνδρας και Σιθωνίας, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς. Έλεγχοι θα γίνονται, με εξαίρεση εθελοντές πυροπροστασίας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές των δήμων Κασσάνδρας και Σιθωνίας θα ισχύσει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, από τις 08:00 έως τις 20:00, σύμφωνα με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. Το μέτρο λαμβάνεται λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς (Δείκτης Επικινδυνότητας 3).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, η απαγόρευση αφορά στη χερσόνησο της Κασσάνδρας και ειδικότερα την περιοχή «Κορυφογραμμή» από το Κασσανδρινό έως την Αγία Παρασκευή, καθώς και τις περιοχές «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» της κοινότητας Παλιουρίου. Στον δήμο Σιθωνίας, το μέτρο εφαρμόζεται στη χερσόνησο της Σιθωνίας, στην κορυφογραμμή Δραγουνδέλι, από τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό έως τη Συκιά.

Για την εφαρμογή της απόφασης θα πραγματοποιούνται έλεγχοι στα σημεία εισόδου των δασικών δρόμων με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Παράλληλα, προβλέπεται η απομάκρυνση όσων εντοπιστούν στις απαγορευμένες περιοχές, με εξαίρεση τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στις δράσεις πυροπροστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Η Περιφερειακή Ενότητα καλεί κατοίκους και επισκέπτες να τηρήσουν τα μέτρα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών. Υπενθυμίζεται ότι η παραβίαση της απαγόρευσης επιφέρει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τοπίο στη Χαλκιδική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση λόγω υψηλού κινδύνου φωτιάς

Αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές της Χαλκιδικής από τις 8:00 έως τις 20:00, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς (δείκτης 3), όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια.
Δάσος και δρόμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση τριών δήμων

Απαγορεύεται αύριο η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, από 8:00 έως 20:00, λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Η απαγόρευση αφορά και τη χερσόνησο Κασσάνδρας.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε δασική έκταση στη Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δάσος στη Μόλα Καλύβα, Κασσάνδρα. Επιχειρούν 60 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ελικόπτερο και εθελοντές. Ενισχύουν δυνάμεις του Δήμου, ενώ ερευνώνται τα αίτια από Ανακριτικό Κλιμάκιο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Υπό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά στη δασική έκταση «Παράδεισος» Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής, χωρίς πλέον κίνδυνο επέκτασης, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και εναέρια παρακολούθηση μέσω drone.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά σε δάσος στον «Παράδεισο» Μαρμαρά Χαλκιδικής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 14:50 στην περιοχή «Παράδεισος» Μαρμαρά Χαλκιδικής. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 18 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα, ενώ στην περιοχή παρατηρείται έντονη κεραυνική δραστηριότητα.