ΓΔ: 2471.2 -1.42% Τζίρος: 104.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:46:36
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα

Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι συλληφθέντες στην πορεία της Πέμπτης

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από εκατοντάδες φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων που υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση.

Ελεύθεροι με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους οι εννέα κατηγορούμενοι για επεισόδια κατά την διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη Πέμπτη. Οι κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν κατοχή εκρηκτικών, εκρήξεις και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αρνούνται τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απολογιών, οι κατηγορούμενοι, σε βάρος των οποίων ανά περίπτωση αποδίδονται και εννέα πλημμελήματα, κρίθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με ανακριτή και Εισαγγελέα να κρίνουν ότι σε έξι από αυτούς πρέπει να επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Σε έναν κατηγορούμενο επιβλήθηκε επιπλέον και υποχρέωση καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.

Από νωρίς το πρωί τα δικαστήρια της Ευελπίδων είχαν κατακλυστεί από δεκάδες - τουλάχιστον 500- φίλους συμφοιτητές και αλληλέγγυους των κατηγορουμένων οι οποίοι υποδέχθηκαν με συνθήματα και χειροκροτήματα την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πλημμελήματα αντιμετωπίζουν οι 15 συλληφθέντες στην πορεία μνήμης Γρηγορόπουλου

Οι 15 συλληφθέντες στην πορεία μνήμης Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών, φθορές και παράνομη οπλοφορία και παραπέμπονται στο Αυτόφωρο.
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σφυροκόπησε και λήστεψε την πρώην υπουργό, λέει ο εισαγγελέας

Ο Τζόσουα Κέρι, 28 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην υπουργού Αν Γουίτικαμ, την οποία χτύπησε 21 φορές με σφυρί στο σπίτι της στη νοτιοδυτική Αγγλία. Η Γουίτικαμ βρέθηκε νεκρή στις 9 Ιουλίου.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν δικαιολογείται η βία κατά αστυνομικών μετά τον θάνατο Φακίρ

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα γεγονότα στη Μπολόνια, ζητώντας διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του Φακίρ και τονίζοντας πως η βία κατά της αστυνομίας δεν δικαιολογείται. Ζήτησε βαθιά αναζήτηση της αλήθειας χωρίς προκαταλήψεις.