ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φωτό: ΑΠΕ

Έναρξη διαβούλευσης του Πολεοδομικού Σχεδίου για το Μάτι

«Το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναρτάται σήμερα προς διαβούλευση το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Μάτι. 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης θα βρεθεί σήμερα στο Μάτι, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δημήτρη Οικονόμου, τους γενικούς γραμματείς, Ευθύμη Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Αραβώση, τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γιώργο Στασινό, για να ξεκινήσει δια ζώσης διαβούλευση με την Περιφέρεια Αττικής (περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη), τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας (δημάρχους Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα - Νέας Μάκρης), καθώς και πολίτες (συλλόγους και σωματεία πυροπαθών). Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του Ειδικoύ Πολεοδομικoύ Σχεδίου, θα παραστεί στο Μάτι για να «ακούσει» τα σχόλια και τις προτάσεις των άμεσα ενδιαφερομένων.

Όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, το σχέδιο πρόκειται να «δώσει νέα ζωή στο Μάτι».«Το Μάτι θα αλλάξει εικόνα, αλλά ταυτόχρονα θα διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την προστασία της περιοχής, τόσο από πυρκαγιές όσο και από πλημμύρες, λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης στα ρέματα τα οποία βρίσκονται την περιοχή», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Σημειώνεται, ότι για τη σύνταξη του ΕΠΣ απαιτήθηκαν, πέραν της κύριας πολεοδομικής μελέτης, οκτώ άλλες υποστηρικτικές μελέτες, ενώ η εκπόνησή τους ξεκίνησε στις αρχές του 2020.

Οι μελέτες αυτές είναι οι εξής: Κύρια (Πολεοδομική) Μελέτη, Μελέτη Τοπογραφίας, Μελέτη Οριοθέτησης Ρεμάτων, Συγκοινωνιακή Μελέτη, Μελέτη Κατάρτισης Δασικού Χάρτη, Μελέτη μείωσης της πλημμυρικής διακινδύνευσης, Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας, Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δομική υποστήριξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πύργος Ηρακλείου υπό κατασκευή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Ο Στ. Παπασταύρου επισκέφθηκε το νέο αεροδρόμιο υπό κατασκευή

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, παρευρέθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της Κρήτης στο νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου, τονίζοντας τη σημασία της αειφόρου ανάπτυξης.
Σταύρος Παπασταύρου συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Μαζί με ΚΕΔΕ βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του ΥΠΕΝ και του Προεδρείου της ΚΕΔΕ για συνεργασία σε ενεργειακά, περιβαλλοντικά και πολεοδομικά θέματα. Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας για την επιτάχυνση παρεμβάσεων.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ο Στέφανος Μάνος δικαιώθηκε στις μεγάλες του επιλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην πολιτική παρακαταθήκη και το έργο του Στέφανου Μάνου, κατά την ονοματοδοσία αίθουσας του ΥΠΕΝ, τονίζοντας τη σημασία της προσέγγισής του στην προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική ανάπτυξη.
Μανώλης Γραφάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Γραφάκος: Επόμενη πρόκληση το «πληρώνω όσο πετάω»

Ο Μ. Γραφάκος, στο 3ο Digital Beach Summit στην Πρέβεζα, υπογράμμισε πώς η τεχνολογία και η κυκλική οικονομία συμβάλουν σε καλύτερη διαχείριση αποβλήτων και ενισχύουν την καθημερινότητα και το περιβάλλον προς ένα πιο δίκαιο μοντέλο.
σύγχρονη αποθήκη logistics
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο χωροταξικό πλαίσιο με κανόνες για βιομηχανία και εφοδιαστική αλυσίδα

Θεσμοθετήθηκε το νέο Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για Βιομηχανία και Εφοδιαστική Αλυσίδα, εξασφαλίζοντας σαφείς κανόνες και ολιστικό χωρικό σχεδιασμό, έπειτα από κοινή υπουργική απόφαση των αρμόδιων υπουργείων.
Λιμνοδεξαμενή με ξηρασία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ: Νέα χρηματοδότηση 65 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης σε όλη τη χώρα

Η πρωτοβουλία έρχεται σε συνέχεια των 103 έργων που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί τον τελευταίο χρόνο. Έως τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ακολουθήσουν δύο ακόμη προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ.