ΓΔ: 2685.06 1.38% Τζίρος: 171.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:00:39
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Βαρύ κατηγορητήριο για τους οκτώ συλληφθέντες στη ληστεία Κάτω Τιθορέας

Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι οκτώ συλληφθέντες για τη ληστεία σε υποκατάστημα στην Κάτω Τιθορέα, καθώς η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για πέντε κακουργήματα και πολλά πλημμελήματα. Τα δικαστήρια φυλάσσονταν αυστηρά.

Βαριές κατηγορίες περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα σε βάρος οκτώ συλληφθέντων για την υπόθεση της ληστείας σε υποκατάστημα στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Η συνοδεία των αστυνομικών οχημάτων με τους οκτώ συλληφθέντες έφθασε στα δικαστήρια στις 5 το απόγευμα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Στον χώρο είχαν συγκεντρωθεί νεαρά άτομα, τα οποία κατά την άφιξη της συνοδείας φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης άσκησε δίωξη για πέντε κακουργηματικές πράξεις και σειρά πλημμελημάτων, που συνθέτουν ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο.

Οι κατηγορίες αφορούν τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής από κοινού κατά επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστείας από κοινού και κατά συρροή, διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης κατοχής πυροβόλων όπλων, καθώς και διακεκριμένης περίπτωσης παράνομης οπλοφορίας με πολεμικά τουφέκια και χειροβομβίδες.

Παράλληλα, τους αποδίδονται πλημμελήματα όπως παράνομη οπλοφορία, παράνομη κατοχή όπλων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση, βία κατά υπαλλήλων και παραποίηση πινακίδων κυκλοφορίας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κελί φυλακής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυψέλη: Προφυλακιστέοι οι τρεις για ναρκωτικά μετά τον θάνατο βρέφους

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους οι τρεις συλληφθέντες της Κυψέλης για διακίνηση ναρκωτικών και μη ανακοίνωση ανεύρεσης νεκρού, αρνούμενοι τις κατηγορίες. Ο 43χρονος ζητά εξέταση λόγω τοξικοεξάρτησης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 38χρονος για πυροβολισμούς σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος που πυροβόλησε σε ψιλικατζίδικο στην Κασσάνδρου Θεσσαλονίκης. Διώκεται για ληστρική κλοπή και οπλοκατοχή, ενώ απέδωσε τις πράξεις του στη μέθη και προβλήματα αλκοολισμού.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νέο ένταλμα σύλληψης για ηγέτη ανταρτών από την εισαγγελία

Η κολομβιανή εισαγγελία εξέδωσε εκ νέου εντάλματα σύλληψης κατά ισχυρού ηγέτη ανταρτών και 45 ακόμη μελών ένοπλων οργανώσεων, καθώς η νέα κυβέρνηση σταμάτησε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις και ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη στη Βολιβία ο αρχηγός διαβόητης συμμορίας του Περού

Συνελήφθη στη Βολιβία ο Τζόνσον Σμιτ Κρους, αρχηγός της διαβόητης περουβιανής συμμορίας Los Pulpos, που καταζητούνταν για εκβιασμούς, απαγωγές και δολοφονίες. Το Περού είχε προσφέρει αμοιβή 126.000 ευρώ για τον εντοπισμό του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις για απόπειρα απάτης σε 99χρονη στον Άγιο Παντελεήμονα

Στον Άγιο Παντελεήμονα συνελήφθησαν δύο άνδρες, 24 και 25 ετών, την ώρα που επιχείρησαν να εξαπατήσουν 99χρονη προσποιούμενοι υπαλλήλους ηλεκτρικής εταιρείας και ζητώντας να αφήσει χρήματα και κοσμήματα στην είσοδο του σπιτιού της.
Σημαίες ΗΠΑ Μεξικό
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγκάντα: Απόστρατος συνεργάτης αρχηγού ΕΔ εκδίδεται στις ΗΠΑ για όπλα

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την έκδοση στις ΗΠΑ απόστρατου αξιωματικού, κατηγορούμενου για συνωμοσία πώλησης όπλων αξίας 53,7 εκατ. ευρώ σε μεξικανικά καρτέλ. Μαζί του κατηγορούνται τρία ακόμη άτομα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.