ΓΔ: 2340.49 -0.52% Τζίρος: 240.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Φώτο: ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Αυτεπάγγελτη έρευνα για επεισόδια στο ΑΠΘ, ελεύθεροι οι 39

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, με την εισαγγελία ενημερωμένη. Οι 39 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας 20χρονος τραυματίας παραμένει για νοσηλεία με κάταγμα και κακώσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ενώ η εισαγγελία πρωτοδικών ενημερώνεται για την πορεία των ερευνών.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, 39 άτομα που προσήχθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για το περιστατικό αφέθηκαν ελεύθερα, καθώς δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, για την κατάσταση των τραυματιών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ένας 20χρονος παρουσιάζει κάταγμα κεφαλής κερκίδας και κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα, παραμένοντας για νοσηλεία.

Συνολικά, όπως διευκρίνισε το νοσοκομείο, διακομίστηκαν επτά τραυματίες —τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες ηλικίας 19 έως 27 ετών. Οι πέντε φέρουν κακώσεις και εκχυμώσεις στα άκρα, ενώ ένας 27χρονος έχει τραύματα σε άκρα, κεφάλι και θώρακα. Πέραν του 20χρονου, οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται νοσηλεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο καινοτομίας με το Aristotle Innovation Forum

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Κ. Αναστασιάδης, τόνισε πως τα πανεπιστήμια πρέπει να ξαναγίνουν χώροι ελευθερίας και γνώσης. Δεσμεύτηκε το Aristotle Innovation Forum να συνεχίσει πιο δυναμικά, με στόχο το «αλλιώς» στη συνεργασία και τη γνώση.
τεχνητή νοημοσύνη interface
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Μόνο 1 στους 4 φοιτητές ΑΠΘ χρησιμοποιεί συχνά Τεχνητή Νοημοσύνη

Έρευνα του ΑΠΘ δείχνει ότι η Gen Z είναι τεχνολογικά εξοικειωμένη αλλά συντηρητική στη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης: μόνο 27% τη χρησιμοποιούν συστηματικά, ενώ 16% εκφράζουν επιφυλάξεις και 6% δηλώνουν άγνοια χρήσης.
Τεχνητή νοημοσύνη απασχόληση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιτυχίες του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης με εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης

Καθηγητές του ΑΠΘ παρουσίασαν στο Aristotle Innovation Forum εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης σε διάφορους τομείς, εστιάζοντας στις προκλήσεις για την εκπαίδευση και τις νέες δυνατότητες στον σχεδιασμό υλικών μέσω σύγχρονων μεθόδων εκμάθησης.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επίδειξη 3D εκτύπωσης από το Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας του ΑΠΘ στη ΔΕΘ

Το Εργαστήριο Μεταλλογνωσίας του ΑΠΘ τύπωσε με 3D εκτυπωτή το λογότυπο του Aristotle Innovation Forum στη ΔΕΘ, παρουσιάζοντας σε μαθητές και κοινό την εύκολη πρόσβαση στη σύγχρονη τεχνολογία και τη δημιουργία προϊόντων.