ΓΔ: 2614.44 0.29% Τζίρος: 307.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία 54χρονου

Στον ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν δύο άνδρες, 44 και 43 ετών, για τη δολοφονία 54χρονου στον ποταμό Λουδία. Οι κατηγορίες αφορούν ανθρωποκτονία, συνέργεια, ναρκωτικά και όπλα. Παραμένουν υπό κράτηση.

Στον 7ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας 54χρονου, του οποίου η σορός φέρεται να πετάχτηκε στον ποταμό Λουδία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού συνεχίζονται.

Οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 44 και 43 ετών, γνωστοί στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, υποστήριξαν προανακριτικά ότι η αιτία της φονικής συμπλοκής ήταν η κλοπή περιστεριών, για την οποία θεώρησαν ύποπτο το θύμα.

Ως φυσικός δράστης της ανθρωποκτονίας φέρεται ο 44χρονος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. 

Ο 43χρονος διώκεται για άμεση συνέργεια, ενώ και οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη οπλοφορία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών για ίδια χρήση, καθώς και –κατά περίπτωση– για οπλοχρησία και χρήση πλαστού εγγράφου. Μέχρι την απολογία τους παραμένουν υπό κράτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το έγκλημα διαπράχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην περιοχή Μαλγάρων - Κυμίνων, έξω από τη Θεσσαλονίκη. 

Όπως αναφέρεται, ο 44χρονος, με τη βοήθεια του 43χρονου, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 54χρονο. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες φέρονται να τοποθέτησαν τη σορό στον αποθηκευτικό χώρο οχήματος και να την απέρριψαν στον ποταμό Λουδία.

Επιχείρηση εντοπισμού και συλλήψεων

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δέλτα, του Αστυνομικού Τμήματος Δέλτα και της Ο.Κ.Ε. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι έρευνες αποκάλυψαν κάλυκα και κηλίδες αίματος, ενώ σε κατοικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 87,84 γραμμάρια μεθαδόνης, 11,30 γραμμάρια κοκαΐνης, 10,67 γραμμάρια ηρωίνης, 4,57 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 230 ευρώ.

Επιπλέον, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όχημα που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση του εγκλήματος, το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εις βάρος του 43χρονου εκκρεμούσε απόφαση Εφετείου Κακουργημάτων για έκτιση αναστέλλοντος υπολοίπου ποινής κάθειρξης 7 ετών, 2 μηνών και 5 ημερών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός βαγονιού με καύσιμα στην Ειδομένη, χωρίς τραυματίες

Βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο εκτροχιάστηκε στην Ειδομένη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή διαρροή καυσίμου. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας την Τετάρτη λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης απαγορεύει την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων σε συγκεκριμένες δασικές περιοχές Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη, την Τετάρτη 12 Αυγούστου, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς σε ασθενή στο ΑΧΕΠΑ

Για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία διακαθετηριακή επιδιόρθωση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενή πολύ υψηλού κινδύνου, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση της υγείας του.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Στο ΕΣΠΑ για έγκριση τρία έργα του Δήμου και τα τρέχοντα σχολεία

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης περιμένει έγκριση από το ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση τριών έργων: ξύλινο ντεκ στην παλιά παραλία και αναπλάσεις στις πλατείες Δημοκρατίας και Διοικητηρίου, που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.
Ταχύπλοο Seajets στο Αιγαίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη – Σποράδες: 100% πληρότητα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Αυγούστου

Στο 100% έφτασαν οι πληρότητες στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια Θεσσαλονίκης-Σποράδων τις μέρες αιχμής Αυγούστου, με τη Σκόπελο να πρωταγωνιστεί στις επιλογές των ταξιδιωτών, ενώ οι Βορειοελλαδίτες επιλέγουν μαζικά τις Σποράδες φέτος το καλοκαίρι.
Παραλία Αγία Τριάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν φιλοξενία μελών ΚΑΠΗ Δ. Θεσσαλονίκης σε κατασκήνωση Χαλκιδικής

Δωρεάν φιλοξενία σε κατασκήνωση στη Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής για 150 μέλη ΚΑΠΗ προσφέρει ο δήμος Θεσσαλονίκης, 9-15 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη θα διαμείνουν σε σπιτάκια τεσσάρων ατόμων. Αιτήσεις 11-28 Αυγούστου.