ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Άδεια σχολική τάξη
Εικόνα από μία άδεια σχολική τάξη σε κλασικό στιλ, χωρίς μαθητές.

Ηράκλειο: Κλειστό αύριο το ΕΠΑΛ Μοιρών λόγω μηνιγγίτιδας

Κλειστό θα παραμείνει το ΕΠΑΛ Μοιρών τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, λόγω κρούσματος βακτηριακής μηνιγγίτιδας, με απόφαση του Δήμου Φαιστού για λόγους ασφάλειας και απολύμανσης. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Ο Δήμος Φαιστού ανακοίνωσε ότι το Επαγγελματικό Λύκειο Μοιρών θα παραμείνει κλειστό αύριο, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026, λόγω εντοπισμού κρούσματος βακτηριακής μηνιγγίτιδας. Η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη, με στόχο την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η αναστολή λειτουργίας κρίθηκε αναγκαία ώστε να πραγματοποιηθεί πλήρης απολύμανση στους χώρους του σχολείου και να εφαρμοστούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές για την ασφαλή επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας. Όπως τονίζεται, «θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και θα υπάρξει νέα ενημέρωση για οποιαδήποτε εξέλιξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στις καταγγελίες Καρχιμάκη για το «Αττικόν»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στις καταγγελίες του Λευτέρη Καρχιμάκη για το νοσοκομείο Αττικόν, διαψεύδοντας ελλείψεις σε σεντόνια και υποστηρίζοντας ότι γίνονται έργα για την κατάργηση των ράντζων.
Μάριος Θεμιστοκλέους πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΕΚΑΒ αποκτά 250 νέα ασθενοφόρα τους επόμενους μήνες

Ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, υπογράμμισε ότι ο στόλος των ασθενοφόρων έχει ενισχυθεί, με 250 νέα οχήματα να έρχονται, ενώ τόνισε τη μεγάλη ανταπόκριση για τις 1.131 θέσεις ιατρών, χάρη σε βελτιώσεις στους όρους εργασίας.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό: 956 κρούσματα, 247 θάνατοι σύμφωνα με τις αρχές

Στη ΛΔ Κονγκό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα ανέρχονται σε 956, με 245 θανάτους. Η τρέχουσα επιδημία οφείλεται σε σπάνιο στέλεχος χωρίς εμβόλιο και θεραπεία. 80 ασθενείς ανάρρωσαν, ενώ πρόκειται για τη 17η επιδημία στη χώρα.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών H5N1 στην Αυστραλία, μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση

Μετά την ανίχνευση του H5N1 σε θαλασσοπούλι κοντά στην Έσπερανς, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεσμεύτηκε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών στη χώρα.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΛΔ Κονγκό: 993 κρούσματα και 245 νεκροί από τον Έμπολα

Στα 933 ανήλθαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, με 245 θανάτους, σύμφωνα με τον Υπ. Υγείας. Η επιδημία οφείλεται στο σπάνιο στέλεχος Μπουντιμπουγκιό, για το οποίο δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο μέχρι σήμερα.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης: Κλειδί η e-συνταγογράφηση αντιβιοτικών για αντοχή μικροβίων

Πριν την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση το 2020, 4 στα 10 αντιβιοτικά δίνονταν χωρίς συνταγή. Το 45% του πληθυσμού λαμβάνει τουλάχιστον ένα κουτί το χρόνο, με τη χρήση να αυξάνει στις γυναίκες και ηλικιωμένους.