ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο
Μετανάστες διασχίζουν το Αιγαίο με βάρκα αναζητώντας ασφαλές καταφύγιο.

Βρέθηκαν δύο λέμβοι με 96 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης

Πλωτό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε δύο λέμβους στους Καλούς Λιμένες και περισυνέλεξε 96 αλλοδαπούς, μετά από υπόδειξη αεροσκάφους Frontex. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι για καταγραφή και βοήθεια.

Στον εντοπισμό δύο λεμβών και στην περισυλλογή 96 αλλοδαπών προχώρησε πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή Καλοί Λιμένες.

Οι λέμβοι εντοπίστηκαν από αεροσκάφος της Frontex, ενώ οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι. Εκεί, θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες καταγραφής και παροχής συνδρομής από τις αρμόδιες Αρχές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικογένεια προσφύγων Μόρια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Πλεύρης: Πλήρες σχέδιο για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Μείωση άνω του 30% καταγράφηκε στις μεταναστευτικές ροές το 2026 σε σχέση με το 2025, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ξεπέρασε το 65%. Εστία παραμένει η Κρήτη, με αύξηση ροών από Λιβύη και νέα κλειστά κέντρα σε Χανιά και Ηράκλειο.
Στέφανος Κασσελάκης κοντινό πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ανατολική Κρήτη ο Στ. Κασσελάκης για περιοδεία στο Ηράκλειο

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πρόεδρος των «Δημοκρατών – Προοδευτικό Κέντρο», από το Ηράκλειο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα προβλήματα υποδομών της Κρήτης και τόνισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στις επόμενες εκλογές.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταύρος Καλαφάτης: Η Κρήτη στην καρδιά της επιστημονικής καινοτομίας

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, υπογράμμισε τη σημασία της Κρήτης για την επιστημονική καινοτομία, σημειώνοντας έργα άνω των 39 εκατ. ευρώ για υποδομές και εξοπλισμό και το στόχο αξιοποίησης της γνώσης προς όφελος της κοινωνίας.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υφυπουργός Στ. Καλαφάτης στο ΙΤΕ: «Η Κρήτη στην πρώτη γραμμή της επιστήμης»

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε τον ρόλο της Κρήτης ως επιστημονικού κέντρου, τη σημασία της σύνδεσης έρευνας-οικονομίας και της αξιοποίησης της γνώσης στην επιχειρηματικότητα, κατά την επίσκεψή του στο ΙΤΕ και τη συνάντηση με πανεπιστημιακούς.
Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει το 2026 ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς, ανακοινώθηκε επισήμως

Ανοίγει αύριο, Τρίτη 19 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς για το 2026, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης. Διαθέσιμη εφαρμογή nowcasting για έγκαιρη προειδοποίηση και διαθέσιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.