ΓΔ: 2318.73 2.07% Τζίρος: 196.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:12
Marfin επέτειος
Φωτο: Λουλούδια μπροστά στο κτήριο όπου στεγαζόταν η τράπεζα Marfin, εις μνήμη των 3 νεκρών υπαλλήλων που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά, κατά τη διάρκεια μαζικής πορείας, πριν 16 χρόνια. Credit: Aris Oikonomou/ SOOC

Συμπληρώθηκαν 16 χρόνια από την τραγωδία της Marfin

Στεφάνια και λουλούδια αφήνουν από το πρωί συγγενείς, φίλοι και πολίτες στο μνημείο των θυμάτων της Marfin στη Σταδίου, τιμώντας τη μνήμη τριών εργαζομένων και ενός αγέννητου παιδιού που χάθηκαν σε εμπρηστική επίθεση το 2010.

Δεκάδες συγγενείς, φίλοι και απλοί πολίτες αφήνουν από το πρωί λουλούδια στο μνημείο έξω από το κτίριο της τράπεζας «Marfin», όπου στις 5 Μαΐου 2010 τρεις εργαζόμενοι και ένα αγέννητο παιδί έχασαν τη ζωή τους ύστερα από εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων. Το πλήθος συγκεντρώνεται στην οδό Σταδίου για να τιμήσει τη μνήμη της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του αγέννητου παιδιού της, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη.

Οι τρεις εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στον πρώτο όροφο της τράπεζας και δεν κατάφεραν να σωθούν, σε αντίθεση με άλλους 11 εργαζομένους και πολίτες που γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, πριν οι φλόγες κατακάψουν το κτίριο. Δεκαέξι χρόνια μετά την τραγωδία, οι δράστες της πολύνεκρης επίθεσης παραμένουν ασύλληπτοι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ομιλητής Balkan Forum
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ραγδαία άνοδος εταιριών και απασχόλησης στην τεχνολογία

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte και του TechSaloniki, οι εταιρείες τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη τριπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία, φτάνοντας τις 66 και απασχολώντας πάνω από 2.400 άτομα, με σημαντική συμβολή στην οικονομία.
Πινακίδα απεργίας καταστήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΕΕΤ: Πανελλαδική 24ωρη απεργία στον επισιτισμό - τουρισμό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), ανακοίνωσε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 Ιουνίου 2026, διαμαρτυρόμενη για τη μη απάντηση του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με τα επιδόματα ανεργίας και την επίπτωση του κατώτατου μισθού στο αφορολόγητο.
Κτίριο ΓΣΕΕ Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Προσόντα και δεξιότητες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

Το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ παρουσίασε βασικά ευρήματα μεγάλης πανελλαδικής έρευνας για τις δεξιότητες εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας τη σύνδεση δεξιοτήτων-ποιότητας εργασίας και την έλλειψη διαρκούς κατάρτισης.
Καθεδρικός Σαν Σαλβαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Καταγγελία για κατάργηση δεκάδων συνδικάτων στο Ελ Σαλβαδόρ επί Μπουκέλε

Συνδικαλιστική συνομοσπονδία του Ελ Σαλβαδόρ καταγγέλλει ότι μετά την ανάληψη εξουσίας από τον πρόεδρο Μπουκέλε διαλύθηκαν πάνω από 60 συνδικάτα και καταπατήθηκε η συνδικαλιστική ελευθερία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργατικό ατύχημα σε πλοίο στη Δραπετσώνα με τραυματισμό εργαζομένου

Ένας 37χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών σε ταχύπλοο πλοίο με κυπριακή σημαία στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για ιατρική φροντίδα.