ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λιμενικός σε περιπολία
Credit: Menelaos Myrillas / SOOC

Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές προς Κρήτη με 56 άτομα στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη, με 56 άτομα να φτάνουν τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Εντοπίστηκαν σε λέμβο ανοιχτά των Καλών Λιμένων και αφού διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν σε χώρο προσωρινής παραμονής.

Οι μεταναστευτικές ροές προς την Κρήτη παραμένουν αυξημένες, καθώς τα ξημερώματα κατέφθασαν στο Ηράκλειο 56 άτομα, τα οποία φιλοξενούνται προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα, οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν το βράδυ της προηγούμενης ημέρας από φορτηγό πλοίο, ενώ επέβαιναν σε λέμβο περίπου 31 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.

Μετά την περισυλλογή τους, μεταφέρθηκαν αρχικά στους Καλούς Λιμένες και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Ηράκλειο για τις απαραίτητες διαδικασίες ταυτοποίησης και φιλοξενίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστης στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Αιγαίου, κατηγορίας 4

Σε κατηγορία κινδύνου 4 ανεβαίνει αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς για Κρήτη, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κάλυμνο, Κω και Κάρπαθο. Οι περιοχές μπαίνουν σε «Red Code», με ενισχυμένη ετοιμότητα του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Αεροδρόμιο Ηρακλείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηράκλειο: Ρεκόρ επιβατών φέτος στο «Νίκος Καζαντζάκης»

Το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» σημείωσε ρεκόρ επιβατών με 68.818 ταξιδιώτες την 1η Αυγούστου και 406 κινήσεις αεροσκαφών στις 2 Αυγούστου, ενώ η κίνηση Αυγούστου αυξήθηκε κατά 3,1% με 1,38 εκατ. επιβάτες.
Πυροσβεστικό όχημα επιχειρεί
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Μερικώς ελεγχόμενη η φωτιά στην Περδικοκορυφή Γόρτυνας

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση Περδικοκορυφή του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης, χάρη στην άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.
Πυροσβεστήρας σε χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έκτακτα μέτρα αύριο για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Κρήτη

Σε κόκκινο συναγερμό τίθενται Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι αύριο λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, με απαγορεύσεις σε δραστηριότητες με φωτιά. Ενισχυμένη ετοιμότητα σε όλες τις υπηρεσίες και περιορισμός πρόσβασης σε ευάλωτες περιοχές.
Πυροσβεστικό όχημα στη φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πυρκαγιές αύριο σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθο και άλλες περιοχές

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 5) αναμένεται αύριο σε Κρήτη και νησιά Νοτίου Αιγαίου, ενώ πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία 4) σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.