ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Παιδί σε σχολική αυλή
Φωτό: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Νέα Σμύρνη: Νέοι ασφαλείς χώροι παιχνιδιού στο άλσος για παιδιά και εφήβους

Δύο νέες παιδικές χαρές στο άλσος της Νέας Σμύρνης παραδόθηκαν στους δημότες, με σύγχρονο εξοπλισμό, ασφαλείς υποδομές και πλήρη προσβασιμότητα για όλες τις ηλικίες.

Δύο νέες παιδικές χαρές στο άλσος της Νέας Σμύρνης παραδόθηκαν στους δημότες, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 587.468,60 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και υλοποιήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Οι νέες εγκαταστάσεις ανακατασκευάστηκαν πλήρως και προσφέρουν ασφαλείς χώρους παιχνιδιού με υψηλής ποιότητας, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας. Παράλληλα, έχει διασφαλιστεί η πλήρης προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία.

Οι παιδικές χαρές απευθύνονται σε τέσσερις ηλικιακές ομάδες – νήπια, παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, καθώς και εφήβους – ενώ έχουν προβλεφθεί και χώροι για τους συνοδούς, προσφέροντας ένα όμορφο περιβάλλον παιχνιδιού και αναψυχής.

Όλα τα παιχνίδια και τα όργανα πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας του ισχύοντος Ευρωπαϊκού Προτύπου. Για τις επιφάνειες πτώσης χρησιμοποιήθηκαν τεχνητά υλικά, όπως χυτά δάπεδα, φιλικά προς το περιβάλλον και με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

Η αισθητική διαμόρφωση των χώρων θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, με τη φύτευση νέων θάμνων και φυτών που θα ενισχύσουν το πράσινο στοιχείο του άλσους.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθούν πλήρως ανακαινισμένες και οι παιδικές χαρές στις οδούς Φλέμινγκ και Τραπεζούντος, που εντάσσονται στην ίδια χρηματοδότηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό πλοίο Ζωγραφιά
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς νέους περιορισμούς στη διέλευση πλοίων η Διώρυγα του Παναμά το 2026

Η Διώρυγα του Παναμά δεν σχεδιάζει περιορισμούς στη διέλευση πλοίων έως το τέλος του έτους, ακόμη και αν προκύψει ξηρασία από το «Ελ Νίνιο», ενώ η κίνηση αυξήθηκε λόγω συγκρούσεων που επηρεάζουν άλλες διώρυγες.
Πολυκατοικίες στο Ρέθυμνο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Ρεθύμνης ψάχνει οικόπεδα για λύση στο κυκλοφοριακό

Ο δήμος Ρεθύμνης δημιουργεί μικρούς χώρους στάθμευσης και κοινόχρηστους χώρους σε γειτονιές, προσκαλώντας ιδιοκτήτες αχρησιμοποίητων οικοπέδων να τα διαθέσουν προσωρινά, προσφέροντας οικονομικό αντάλλαγμα και ευελιξία.
Μπουλντόζα κατασκευαστικό έργο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταχιάος: Το πρόγραμμα «Έξυπνες Γέφυρες» ολοκληρώνεται έγκαιρα

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα «Έξυπνες Γέφυρες Περιφερειών» θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος, καλύπτοντας 390 γέφυρες ως το 2026, στις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανοί εμπειρογνώμονες στη Λετονία για ενίσχυση της αεράμυνας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι Ουκρανοί εμπειρογνώμονες θα μεταβούν στη Λετονία για να ενισχύσουν την αεράμυνά της και ότι συζητείται συμφωνία συνεργασίας για μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τη χώρα.