ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Τρεις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για απάτη με πρόσχημα διαρροή ρεύματος

Τρεις άνδρες, 23, 28 και 41 ετών, συνελήφθησαν στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης όταν προσπάθησαν να εξαπατήσουν 61χρονη, προσποιούμενοι υπαλλήλους ΔΕΗ, με αφορμή δήθεν διαρροή ρεύματος, ζητώντας να βάλει χρήματα και τιμαλφή σε σακούλα.

Μια καλά οργανωμένη απόπειρα εξαπάτησης αποτράπηκε στη Θεσσαλονίκη, όταν τρία άτομα συνελήφθησαν έπειτα από αστυνομική επιχείρηση στο δήμο Χαλκηδόνος. Οι δράστες, με το πρόσχημα διαρροής ρεύματος, προσπάθησαν να παραπλανήσουν γυναίκα 61 ετών.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 23, 28 και 41 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα απάτης από κοινού, απείθεια, βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση. Η δικογραφία σχηματίστηκε από τις αρμόδιες αρχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες προσποιήθηκαν υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας. Επικαλέστηκαν δήθεν βλάβη στην παροχή ρεύματος και έπεισαν τη γυναίκα να αφήσει χρήματα και τιμαλφή σε σακούλα έξω από το σπίτι της.

Κατά τη στιγμή της παραλαβής της σακούλας, ένας από τους δράστες συνελήφθη ύστερα από πεζή καταδίωξη, προβάλλοντας αντίσταση και προκαλώντας φθορές σε αστυνομικό εξοπλισμό. Οι συνεργοί του προσπάθησαν να διαφύγουν με όχημα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς και παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες, όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην περιοχή των Διαβατών.

Οι αρχές κατέσχεσαν αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσαν. Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν τροχονομικές παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης για τα περαιτέρω.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάσχεση ναρκωτικών Τελωνείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΑΔΕ: Κύκλωμα ναρκωτικών προσέγγιζε ανηλίκους με κρυπτογραφημένες εφαρμογές

Το ΔΕΟΣ της ΑΑΔΕ στη Θεσσαλονίκη εξάρθρωσε κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών, προσεγγίζοντας και ανηλίκους. Συνελήφθησαν τρία μέλη, ενώ κατασχέθηκαν 3,5 κιλά κάνναβης και 120 γραμμάρια κοκαΐνης.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονης στο αεροδρόμιο Μακεδονία για εισαγωγή κάνναβης

22χρονη αλλοδαπή συνελήφθη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 18,65 κιλά ακατέργαστης κάνναβης SKUNK από Βαρκελώνη ως μέλος διεθνικής σπείρας. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, 150 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για κύκλωμα παράνομου τζόγου και διώξεις

Δεκαοκτώ άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου στη Θεσσαλονίκη και Καβάλα, με βαρύτατες κατηγορίες περί απάτης, νομιμοποίησης εσόδων και σύστασης οργάνωσης. Αναμένεται απολογία τους.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις και 141 παραβάσεις στην πλατεία Αριστοτέλους

Σαρωτικούς ελέγχους στην πλατεία Αριστοτέλους έκανε η ΕΛ.ΑΣ. το τελευταίο 40ήμερο, με 1.221 ελέγχους σε άτομα, 121 σε οχήματα, 45 προσαγωγές, 141 παραβάσεις και 6 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις στον Εύοσμο για αγοραπωλησία ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη

Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν μία 33χρονη και ένας 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν 0,35 γραμ. ηρωίνης, 6.530 ευρώ και μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκαν στο σπίτι της γυναίκας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 38χρονη και 19χρονος παγιδεύτηκαν προσπαθώντας να εξαπατήσουν 62χρονη

Συνελήφθησαν 38χρονη και 19χρονος στη Χαριλάου, όταν προσπάθησαν να εξαπατήσουν 62χρονη ζητώντας της χρήματα και κοσμήματα για δήθεν πρόστιμο στην εφορία. Η γυναίκα υποπτεύθηκε την απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία.