ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας σε κεντρικό δρόμο. Φωτογραφία κατάλληλη για αστυνομική επικαιρότητα.

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για εκβίαση διαχειριστή εταιρείας

Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης διαχειριστή εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ένα εκ των οποίων ήδη κρατούμενος. Ζήτησαν 200.000 ευρώ με απειλές, ενώ υπήρξαν και απειλές κατά υπαλλήλου.

Μια σοβαρή υπόθεση εκβίασης σε βάρος διαχειριστή εταιρείας στη Θεσσαλονίκη εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ήδη έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα για σοβαρά αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, προμήθεια κρατουμένου με κινητό τηλέφωνο και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία του διαχειριστή, σύμφωνα με την οποία ο έγκλειστος στις φυλακές απαίτησε εκβιαστικά το ποσό των 200.000 ευρώ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας την περασμένη Πέμπτη, προφασιζόμενος ψευδή γεγονότα και απειλώντας τη ζωή του θύματος.

Σε επόμενη επικοινωνία, άλλος δράστης που ανέλαβε ρόλο «διαπραγματευτή» μείωσε το ποσό στα 100.000 ευρώ, συνεχίζοντας τις απειλές. Δύο ακόμη συνεργοί, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προσέγγισαν τον χώρο εργασίας του διαχειριστή με δίκυκλη μοτοσικλέτα και απείλησαν υπάλληλο, επιχειρώντας να προκαλέσουν φόβο στο θύμα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε προκαθορισμένη συνάντηση με τρεις από τους δράστες, όπου παραδόθηκε προσημειωμένο ποσό 50.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα, ακινητοποιώντας τους δράστες παρά τη σθεναρή αντίστασή τους στην προσπάθεια διαφυγής.

Κατά τις σωματικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με έντεκα φυσίγγια, έξι κινητά τηλέφωνα και 2.580 ευρώ, ενώ το προσημειωμένο ποσό αποδόθηκε στον παθόντα. Παράλληλα, αστυνομικοί του Τμήματος Δωρίδος Φωκίδας πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του έγκλειστου, ο οποίος αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τον έλεγχο. Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι.

Τρεις από τους συλληφθέντες, συμπεριλαμβανομένου του έγκλειστου, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για ομοειδή και άλλα σοβαρά αδικήματα, όπως ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή εξέταση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός από πυροβολισμό, η σορός βρέθηκε στον Λουδία

Οι αρχές αναζητούν τη σορό άνδρα που φέρεται να δολοφονήθηκε στα Μάλγαρα και πετάχτηκε στον Λουδία. Τέσσερα άτομα προσήχθησαν, δύο εκ των οποίων ομολόγησαν και συνελήφθησαν, μετά από διαμάχη με πυροβολισμό σε σπίτι.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 729 τροχονομικές παραβάσεις σε 24 ώρες, δύο συλλήψεις

Σε τροχονομικούς ελέγχους στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 729 παραβάσεις μέσα σε 24 ώρες. Οι περισσότερες αφορούσαν υπερβολική ταχύτητα, ενώ συνελήφθησαν δύο οδηγοί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατασχέθηκαν τα οχήματά τους.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανήλικοι έσπασαν τζάμι λεωφορείου με πέτρες - Συνελήφθησαν δύο

Δύο ανήλικοι, 15 και 16 ετών, πέταξαν πέτρες σε λεωφορείο στη Μοναστηρίου στη Θεσσαλονίκη, σπάζοντας τζάμι. Συνελήφθησαν μετά από αναγνώριση από τον οδηγό και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακίνηση ναρκωτικών με QR codes και κρυπτονομίσματα στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο νεαροί, 21 και 19 ετών, στη Θεσσαλονίκη για διακίνηση ναρκωτικών μέσω social media, ηλεκτρονικών πληρωμών και QR codes που οδηγούσαν σε κανάλια παραγγελίας ουσιών, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για διακίνηση Skunk με κατάσχεση 27 κιλών

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Β. Ελλάδος εξάρθρωσε σπείρα που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη skunk στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθησαν δύο άνδρες 28 και 24 ετών, που αποθήκευαν τα ναρκωτικά σε διαμέρισμα-καβάτζα.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα

Προσωρινά κρατείται 67χρονος που εισέβαλε με σφυρί σε τράπεζα στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας το πλήρες ποσό της σύνταξής του. Κατηγορείται για απόπειρα ληστείας και οπλοκατοχή, ενώ ανέφερε πως δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.