ΓΔ: 2295.32 0.67% Τζίρος: 235.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: Shutterstock

Σύλληψη 46χρονου για υλικό παιδικής πορνογραφίας με χιλιάδες αρχεία

Συνελήφθη 46χρονος από τη Δίωξη Κυβερνοεγκλήματος για κατοχή και διαμοιρασμό υλικού παιδικής πορνογραφίας, έπειτα από στοιχεία που έφτασαν μέσω Europol και σχετική συνεργασία με τις αρχές Σουηδίας και Αυστραλίας.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος συνέλαβαν έναν 46χρονο άνδρα για υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης με διεθνή συνεργασία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που διαβίβασε η Europol, σε συνεργασία με τις Αρχές της Σουηδίας και της Αυστραλίας. Οι πληροφορίες αφορούσαν τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου που συμμετείχαν σε διαμοιρασμό υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια χρήστης που είχε ανεβάσει σε εφαρμογή αποθήκευσης cloud φάκελο με 171 αρχεία οπτικοακουστικού υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Η ψηφιακή ανάλυση και η διαδικτυακή έρευνα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, οδήγησαν στην ταυτοποίηση του κατηγορούμενου και στον εντοπισμό της κατοικίας του.

Το πρωί της Πέμπτης 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού. Οι αρχές κατέσχεσαν τέσσερις σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή, στους οποίους εντοπίστηκαν εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, απεικονίζοντας κυρίως παιδιά κάτω των 12 ετών.

Η ΕΛΑΣ επισημαίνει ότι ο συλληφθείς είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για το ίδιο αδίκημα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντοπίστηκε στο Ζεμενό το αυτοκίνητο των ληστών της Κάτω Τιθορέας

Άφαντοι παραμένουν οι δράστες της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα της Κάτω Τιθορέας, με τις έρευνες της αστυνομίας να συνεχίζονται. Το όχημα διαφυγής βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και είχε κλαπεί το πρωί από τον Πειραιά.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή μέλη σπείρας που εξαπατούσαν πολίτες ως υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ

Δύο από τους επτά κατηγορούμενους για απάτες ως ψευδοϋπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι άλλοι πέντε αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η ζημιά υπερβαίνει τα 3 εκατ. ευρώ και εξετάζονται ακόμη 20 άτομα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έντεκα συλλήψεις για αδικήματα σε επιχείρηση σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Μεγάρων και Νέας Περάμου είχε ως αποτέλεσμα 11 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, όπως κλοπή ρεύματος και τροχαίες παραβάσεις. Ένας συλληφθείς αναζητούνταν για κλοπές και διατάραξη συγκοινωνιών.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποινική δίωξη για 58χρονο που πυροβόλησε με Ούζι έξω από μπαρ στην Καλλιθέα

Ο 58χρονος που άνοιξε πυρ με Ούζι έξω από μπαρ στην Καλλιθέα, τραυματίζοντας 43χρονη, κατηγορείται για δύο κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα, καθώς φέρεται να έδρασε υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα Κάτω Τιθορέας με λεία 200.000 ευρώ και διαφυγή

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε τράπεζα στην Κάτω Τιθορέα, με τέσσερις δράστες να αρπάζουν 200.000 ευρώ. Οι ληστές είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά τους και διέφυγαν, σπέρνοντας τρόμο σε υπαλλήλους και πελάτες.