ΓΔ: 2660.73 -0.62% Τζίρος: 185.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:34:37
Πλατεία Αριστοτέλους Θεσσαλονίκης
Φώτο: Shutterstock

Δύο νέα έργα δημοπρατήθηκαν σε 40 Εκκλησιές και Συγγρού στη Θεσσαλονίκη

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στη δημοπράτηση δύο έργων υποδομής, με παρεμβάσεις σε σχολικό συγκρότημα της Συγγρού και νέο κτίριο στις 40 Εκκλησιές.

Με στόχο την ενίσχυση της σχολικής στέγης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων υποδομής.

 Το πρώτο αφορά την αναβάθμιση του διατηρητέου σχολικού συγκροτήματος στην οδό Συγγρού, ενώ το δεύτερο περιλαμβάνει την ανέγερση νέου πολυλειτουργικού κτιρίου στις 40 Εκκλησιές, που θα στεγάσει παιδικό σταθμό, δημοτική βιβλιοθήκη και ΚΑΠΗ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, για το έργο της Συγγρού εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση ύψους 6,3 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν αποκατάσταση, στατική ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση του πολυδύναμου σχολικού συγκροτήματος, με προθεσμία εκτέλεσης 32 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Παράλληλα, στις 40 Εκκλησιές, επί της οδού Σκεπαστού 10, δρομολογείται η κατασκευή νέου κτιρίου συνολικής δόμησης 542,12 τ.μ. Το έργο θα καλύψει πάγιες ανάγκες της περιοχής, φιλοξενώντας παιδικό σταθμό, ΚΑΠΗ και τη δημοτική βιβλιοθήκη που σήμερα λειτουργεί σε μισθωμένο χώρο.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης για το νέο κτίριο ανέρχεται στα 4,35 εκατ. ευρώ, ενώ η προθεσμία ολοκλήρωσης ορίζεται σε 23 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για τα δύο έργα έχει οριστεί για τις 6 Μαΐου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρήστος Δήμας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση CEO Fraport AG και Υπ. Υποδομών στο business dinner της 90ης ΔΕΘ

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει business dinner στις 6 Σεπτεμβρίου στο Makedonia Palace, στη ΔΕΘ, με στόχο την ενίσχυση του διαλόγου Ελλάδας-Γερμανίας. Κεντρικοί ομιλητές ο Dr. Stefan Schulte και ο υπουργός Χρίστος Δήμας.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 47χρονος καταδικάστηκε για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Με ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 47χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ψυχολόγου κατά τη διάρκεια συνεδρίας, ύστερα από καταγγελία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν υπήρχε σεξουαλικό κίνητρο.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένο ενδιαφέρον για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει ο διαγωνισμός για τη νέα ΔΕΘ, έργο 204,6 εκατ. ευρώ, που μπαίνει στη φάση υλοποίησης. Η κατασκευή αρχίζει το 2027 και ολοκληρώνεται το 2030, με στόχο αναβάθμιση του κέντρου και ζωντανή αξιοποίηση 365 μέρες το χρόνο.
ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 10ο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη με νέα συνεργασία στον Κάθετο Διάδρομο

Το Southeast Europe Energy Forum (SEEF) γίνεται 10 ετών και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2026, συγκεντρώνοντας κορυφαίους παράγοντες ενέργειας, επενδυτές και κρατικούς αξιωματούχους από Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτόφωρο σε 24χρονο για επίδειξη με σπορ αυτοκίνητο

Στο Αυτόφωρο θα δικαστεί 24χρονος Ούγγρος που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για επικίνδυνους ελιγμούς με σπορ αυτοκίνητο στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Η οδήγησή του καταγράφηκε σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 39χρονου στη Θεσσαλονίκη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 39χρονος μετά από καταγγελία 32χρονης για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με άσεμνες εκφράσεις στο κέντρο της πόλης. Ο συλληφθείς οδηγείται στην εισαγγελική Αρχή.