Σημαντική ποσότητα κροτίδων, φωτοβολίδων και συναφών ειδών πυροτεχνίας εντοπίστηκε σε κατοικία στη Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της ειδικής αστυνομικής επιχείρησης «Spark-Down», με τις αρχές να προχωρούν σε πέντε συλλήψεις.
Αστυνομικοί της Ο.Κ.Ε. και του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Σαλαμίνας εντόπισαν χθες το μεσημέρι ύποπτο όχημα με τρεις επιβαίνοντες και προχώρησαν σε έλεγχο.
Κατά την έρευνα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 206 κροτίδες, δύο πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και μεταλλικά καψύλλια. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν μόλις προμηθευτεί τα παράνομα είδη.
Από την προανάκριση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν οι προμηθευτές των κροτίδων και πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι τους στη Σαλαμίνα.
Εκεί εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνικών, μεταξύ των οποίων 1.159 κροτίδες, 700 φωτοβολίδες, 100 βεγγαλικά, πέντε πιστόλια εκτόξευσης φωτοβολίδων και 11.800 μεταλλικά καψύλλια. Επιπλέον, κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά ύψους 9.232 ευρώ και 149.000 λεκ Αλβανίας.
Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο κατηγορούμενοι – ένας 69χρονος ημεδαπός και μία 70χρονη αλλοδαπή – δραστηριοποιούνταν στη συστηματική παράνομη εμπορία και διάθεση των ειδών στο νησί, αποθηκεύοντάς τα μέσα στο σπίτι τους.
Μέρος των κατασχεθέντων βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο σε ψυγειοκαταψύκτη και σε κενή δεξαμενή, γεγονός που καταδεικνύει τη μεθοδικότητα της δράσης τους.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλη την Αττική, με στόχο την αποτροπή επικίνδυνων περιστατικών και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας ενόψει της πασχαλινής περιόδου.