ΓΔ: 2347.55 1.24% Τζίρος: 338.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:44
Βροχή σε ομπρέλα
Φώτο: Shutterstock

Στερεά Ελλάδα: Σε αυξημένη επιφυλακή για έντονη κακοκαιρία και 112

Σε αυξημένη επιφυλακή τέθηκε η Στερεά Ελλάδα για την επερχόμενη κακοκαιρία, με μήνυμα 112 σε Φθιώτιδα, Εύβοια και Βοιωτία και περιορισμούς κυκλοφορίας στην Εύβοια.

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, ενόψει της έντονης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ήδη εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 προς τους κατοίκους της Φθιώτιδας, της Εύβοιας και της Βοιωτίας, καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να λάβουν άμεσα προληπτικά μέτρα για την προστασία τους.

Σύμφωνα με τις επίσημες μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα, με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που ενδέχεται να προκαλέσουν πλημμυρικά προβλήματα σε αρκετές περιοχές.

Μέτρα πρόληψης και κυκλοφοριακοί περιορισμοί

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοίνωσε προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων σε συγκεκριμένες ιρλανδικές διαβάσεις του Νομού Ευβοίας, λόγω κινδύνου υπερχείλισης υδάτων.

• «ΠΟΡΤΑΡΑ», Κοινότητα Μαντουδίου, Δ.Ε. Κηρέως, (Επ. Ο. από και προς Λιμάνι Μαντουδίου, Κυμάσι).

• «ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΡΕΜΑ», Κοινότητα Προκοπίου, Δ.Ε. Κηρέως, αγροτοδασικός δρόμος, που διέρχεται μέσα από τον ποταμό Κηρέα.

• «ΚΗΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ», Κοινότητα Προκοπίου, Δ.Ε. Κηρέως, αγροτοδασικός δρόμος, που διέρχεται μέσα από ρέμα στη δυτική πλευρά της Κοινότητας.

• Περιοχή Αγία Ελένη, τοποθεσία Κεφαλές, Δ.Κ. Ασμηνίου, Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Ετοιμότητα των αρχών

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα τον μηχανισμό της. Το σύνολο των διαθέσιμων μηχανημάτων έχει αναπτυχθεί σε κομβικά σημεία, ώστε να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις των αρμόδιων συντονιστικών οργάνων, όπου εξετάστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου αντιμετώπισης της κακοκαιρίας. Στόχος είναι η άμεση και αποτελεσματική διαχείριση πιθανών εκτάκτων περιστατικών.

Οι αρχές απευθύνουν ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ενημερώσεις και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την ασφάλειά τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστήρας σε χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη εγκρίνονται κονδύλια αποκατάστασης και πυροπροστασίας στην Ηλεία

Άμεση προώθηση χρηματοδότησης για έργα αποκατάστασης και αντιπυρικής προστασίας στην Ηλεία ανακοίνωσε ο υφυπουργός Κ. Κατσαφάδος, με έγκριση 11 εκατ. ευρώ για τους δήμους και 25 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ομαδική καινοτομία εργασίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πειραιάς: Συνάντηση Κατσαφάδου με τον Εμπορικό Σύλλογο

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης Κ. Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του νέου ΔΣ του ΕΣΠ, συζητώντας βασικά προβλήματα της τοπικής αγοράς, όπως ψηφιακή γραφειοκρατία, λειτουργικό κόστος και έλλειψη ρευστότητας.
Πυροσβεστήρας σε χώρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενημερωτική καμπάνια για καθαρισμό οικοπέδων στην αντιπυρική περίοδο 2026

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια για την πρόληψη πυρκαγιών, επισημαίνοντας τον καθαρισμό οικοπέδων από ξερά χόρτα και απορρίμματα, με τη στήριξη του ΑΔΜΗΕ, σε ΜΜΕ και ψηφιακές πλατφόρμες.
Trek Development
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

TREK Development: Αλλάζει πίστα με εξαγορές και είσοδο σε νέες αγορές

Με γεμάτο πορτοφόλι μετά την είσοδο στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ και εστιάζοντας σε ενέργεια – περιβάλλον – υποδομές η TREK Development επιταχύνει την ανάπτυξή της με εξαγορές και νέες επενδύσεις.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμφαση στην αντιπυρική προστασία Αττικής στη συνάντηση Τουρνά με Πυροσβεστική

Συνάντηση με διοικητές της Πυροσβεστικής Αττικής είχε ο Ευάγγελος Τουρνάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και την άμεση αντίδραση στα περιστατικά, καθώς και στην αυστηρή τιμωρία εμπρηστών.
Έλληνας στρατιωτικός στολής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι Ένοπλες Δυνάμεις τοποθέτησαν πεζογέφυρα Bailey στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ολοκληρώθηκε με τη βοήθεια των Ενόπλων Δυνάμεων η τοποθέτηση νέας πεζογέφυρας στον Κηφισό, στη Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, αντικαθιστώντας την παλιά που καταστράφηκε από πλημμύρες, μετά από αίτημα του Δήμου.