ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ομπρέλα στη βροχή

Κρήτη: Σε αυξημένη επιφυλακή για ισχυρή κακοκαιρία έως την Πέμπτη

Η Πολιτική Προστασία Κρήτης τέθηκε σε πορτοκαλί συναγερμό για σήμερα και κόκκινο αύριο, λόγω ισχυρών βροχών, καταιγίδων, χαλαζόπτωσης και ανέμων. Συνιστά στους πολίτες προσοχή, αποφυγή μετακίνησης και τήρηση οδηγιών.

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης ανακοίνωσε ότι, μετά την επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ (ERMINIO), αναμένονται έντονα φαινόμενα που θα πλήξουν την Κρήτη από σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου, έως και αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026.

 Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες με πιθανές χαλαζοπτώσεις και οι πολύ ισχυροί άνεμοι.

Όπως επισημαίνεται, όλες οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Συγκεκριμένα, για σήμερα Τετάρτη ισχύει επίπεδο «Πορτοκαλί Προειδοποίησης», ενώ για αύριο Πέμπτη το επίπεδο ανεβαίνει σε «Κόκκινη Προειδοποίηση».

«Συστήνουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν τις υποδείξεις των Αρχών για την αυτοπροστασία τους», αναφέρει η ανακοίνωση. 

Παράλληλα, τονίζεται: «Σε ενδεχόμενο κίνδυνο πλημμύρας απομακρυνθείτε εγκαίρως από υπόγειους χώρους, παραθαλάσσιους χώρους ή ρέματα και χειμάρρους. 

Τροποποιήστε το πρόγραμμά σας και σε καμία περίπτωση μην μετακινηθείτε με όχημα ή πεζή κατά την αιχμή των φαινομένων. Όταν εκδηλώνονται θυελλώδεις άνεμοι αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες σε Κρήτη και Εύβοια

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κατσαφάδος τόνισε στο ΑΝΤ1 την άμεση ανάγκη στήριξης των πολιτών σε Κρήτη και Εύβοια και την ταχεία αποκατάσταση ζημιών, με γρήγορες αποζημιώσεις εντός πέντε ημερών από τις αιτήσεις των δήμων.
Κεραυνός στη θάλασσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη σήμερα, 14 Οκτωβρίου

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πολιτική Προστασία Κρήτης λόγω επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες.
Πλημμυρισμένος δρόμος νερού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκτακτη ενίσχυση ζητά ο δήμαρχος Πλατανιά για τις ζημιές από την κακοκαιρία

Ο δήμαρχος Πλατανιά Χανίων ζητά έκτακτη επιχορήγηση και την κήρυξη περιοχών του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την αποκατάσταση των σοβαρών ζημιών που προκάλεσαν τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Μαρινάκη για χρέος, φοιτητές και νέα προγράμματα στήριξης

Κυβερνητικό κλιμάκιο με αρμόδιους υπουργούς βρίσκεται σήμερα στην Κρήτη για σύσκεψη με τοπικούς φορείς, καταγραφή ζημιών και αξιολόγηση αναγκών μετά τη σφοδρή κακοκαιρία. Πάνω από 500 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική.
Κακοκαιρία, πλημμύρες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κρήτη αύριο για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Αύριο διευρυμένο κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην Κρήτη για αυτοψία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές και σύσκεψη με τοπικούς φορείς, προκειμένου να εκτιμηθούν οι ζημιές και να συντονιστούν οι ενέργειες αποκατάστασης.
Πλημμύρα σε δρόμο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Επιμένει η κακοκαιρία στην Κρήτη, σε ετοιμότητα οι αρχές

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη, με προβλήματα κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις. Οι αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις λόγω της επικινδυνότητας.