ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
Φώτο: SOOC

Πάνω από τα μισά τροχαία γίνονται στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ

Περισσότερα από τα μισά τροχαία κάθε χρόνο συμβαίνουν στην Αττική, μείωση παρατηρείται στα θανατηφόρα ατυχήματα το 2024-2025, όμως παραμένουν με βαρύ ανθρώπινο απολογισμό, σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Περισσότερα από τα μισά τροχαία ατυχήματα που καταγράφονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν στην Αττική, σύμφωνα με ανάλυση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), η οποία βασίζεται σε στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η μελέτη επεξεργάζεται δεδομένα για τα έτη 2024 και 2025 και αποτυπώνει τις βασικές τάσεις των τροχαίων ατυχημάτων στη μεγαλύτερη αστική περιοχή της χώρας. Παράλληλα, αναδεικνύει κρίσιμους δείκτες οδικής ασφάλειας και χαρακτηριστικά των ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, αν και τα θανατηφόρα τροχαία στην Αττική παρουσιάζουν πτωτική πορεία την περίοδο 2024-2025, εξακολουθούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Κύρια ευρήματα της ανάλυσης

• Πάνω από το 53% των τροχαίων ατυχημάτων της χώρας καταγράφονται στην Αττική.

• Σχεδόν το 49% του συνόλου των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Ελλάδα βρίσκεται στην Αττική, γεγονός που συνδέεται με τη μεγάλη συγκέντρωση τροχαίων περιστατικών στην περιοχή.

• 9 στα 10 τροχαία ατυχήματα σημειώνονται σε κατοικημένες περιοχές, δηλαδή μέσα στον αστικό ιστό.

• Περίπου 8 στα 10 θανατηφόρα ατυχήματα καταγράφονται σε αστικό περιβάλλον.

• Τα επιβατικά οχήματα εμπλέκονται σε περίπου 55% των τροχαίων ατυχημάτων, ενώ τα δίκυκλα εμφανίζουν δυσανάλογα υψηλή συμμετοχή στα θανατηφόρα περιστατικά (31% - 35% ετησίως), γεγονός που επιβεβαιώνει την αυξημένη ευαλωτότητα των οδηγών τους.

Η ΕΑΕΕ συνεχίζει να αναπτύσσει δράσεις στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό της αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτα μέτρα Τροχαίας και απαγόρευση φορτηγών για τον Δεκαπενταύγουστο

Εντατική τροχονομική αστυνόμευση και αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα λάβει η ΕΛΑΣ για τον Δεκαπενταύγουστο, με στόχο την προστασία και την ομαλή μετακίνηση των πολιτών σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 60 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε ελέγχους

Κατά τους πρόσφατους ελέγχους στην Κεντρική Μακεδονία εντοπίστηκαν 60 παραβάσεις για μη χρήση κράνους σε δίκυκλα και ηλεκτρικά οχήματα. Τα πρόστιμα ξεκινούν από 30 έως 350 ευρώ με αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 17 συλλήψεις σε ελέγχους, 2 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνολικά 17 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη, σε ελέγχους για μέθη, ναρκωτικά, παραβάσεις αδειών και κλοπές. Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και βρέθηκαν όπλα ρέπλικα, ενώ συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για ναρκωτικά.
Σημαία του Περού
ΔΙΕΘΝΗ

Τροχαίο στο Περού με 13 νεκρούς και 4 τραυματίες

Τουλάχιστον 13 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, σε σύγκρουση βαν με ακινητοποιημένη νταλίκα κοντά στην Πολπάτα του Κούσκο, Περού. Τέσσερις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Αρεκίπα, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Στο «Παπαγεωργίου» τραυματίας οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο

Τροχαίο σημειώθηκε στις 10:40 στον δρόμο Ολυμπιάδας-Σταυρού, Χαλκιδικής, όταν μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με όχημα. Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η Τροχαία ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.