ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Θρησκευτική πομπή ιεραρχών
Ορθόδοξοι ιεράρχες με έντονα άμφια σε θρησκευτική πομπή, παρουσία πιστών.

Χανιά: Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου

Με συγκίνηση τελέστηκε το Σάββατο 28/3 η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, Τίτου, στα Χανιά, παρουσία σημαντικών αρχών, πολιτικών και πλήθους πιστών στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Μαρτίου 2026 η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά.

Στην τελετή, που τελέστηκε παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγένιου, παρευρέθηκαν η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σέβη Βολουδάκη. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης, καθώς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και φορέων. Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρέστη ο Μητροπολίτης Αυστρίας Αρσένιος.

Κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Τίτος τόνισε: «Σας διαβεβαιώ ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις ώστε να μη διαψεύσω τις χρηστές ελπίδες που τρέφετε όλοι προς την ελαχιστότητά μου. Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα των καιρών. Αφουγκράζομαι το αίτημα του χανιώτικου λαού, ο οποίος επιζητεί από τον νέο Επίσκοπό του πνευματική καθοδήγηση, στήριξη, παρηγοριά και ελπίδα».

Με θερμά λόγια αναφέρθηκε στον νέο Μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, υπογραμμίζοντας τη σημασία της νέας ποιμαντορίας για την τοπική Εκκλησία και την κοινωνία των Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης εξέφρασε επίσης τη συγκίνηση και τη χαρά των πολιτών, δηλώνοντας: «Εκ μέρους κάθε Χανιώτισσας και κάθε Χανιώτη, σας ανοίγουμε διάπλατα όχι μόνο τις πόρτες της πόλης μας, αλλά τις ίδιες μας τις καρδιές. Στη γη των Βενιζέλων βρίσκετε σήμερα στην ιστορική σας έδρα και τον λαό που θα διακονήσετε. Ευχόμαστε από τα βάθη της ψυχής μας, η ποιμαντορία σας να είναι μακροχρόνια, γόνιμη, ειρηνική και ευλογημένη. Καλώς ορίσατε! 'Αξιος!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ανεμογεννήτριες σε βουνό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφακιά: Ψήφισμα κατά των ανεμογεννητριών σε Ασή Γωνιά και Λευκά Όρη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων αντιτίθεται στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού 52,8 MW στην Ασή Γωνιά και ζητά να μην εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, υπερασπιζόμενο τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά των Λευκών Ορέων.
Πυροσβεστικό Σώμα όχημα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε σπίτι στον Πανασό, νυχτερινή κινητοποίηση πυροσβεστικής

Φωτιά σε οικία στον Πανασό του Δήμου Γόρτυνας προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές, χωρίς να κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, ενώ διερευνώνται τα αίτια, με πιθανή εστία το τζάκι.
Άδωνις Γεωργιάδης γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδ. Γεωργιάδης στα Χανιά: Σύσκεψη στο τοπικό νοσοκομείο

Ο Υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το ΓΝ Χανίων και ενημερώθηκε για το νέο ΤΕΠ, που θα παραδοθεί το 2027. Στη σύσκεψη που ακολούθησε, βασικό θέμα ήταν η σοβαρή υποστελέχωση του νοσοκομείου που προκαλεί ανησυχία στους φορείς.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με δήμαρχο Αμαρίου για τις πρόσφατες ζημιές

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή Αμαρίου για αποτίμηση ζημιών από θεομηνίες και συντονισμό αποκατάστασης, με έμφαση σε Φουρφουρά και Πλατάνια λόγω σοβαρών επιπτώσεων.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια του Αρκαδίου

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Τασούλα κορυφώνονται στις 8 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο οι εκδηλώσεις για τα 160 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου, με πλήθος εκδηλώσεων και τιμητικές καταθέσεις στεφάνων.