ΓΔ: 2613.73 -0.03% Τζίρος: 242.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σφύρα δικαστηρίου

Τέμπη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο έναρξης της δίκης

Πολίτες, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώνονται από το πρωί στο ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για το δυστύχημα στα Τέμπη, ζητώντας δικαιοσύνη και ασφάλεια στις μεταφορές, ενόψει της δίκης που ξεκινά.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στον χώρο του ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ στη Λάρισα, όπου πρόκειται να ξεκινήσει η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, συμμετέχοντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στο σημείο βρίσκονται εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και πολίτες που ζητούν δικαιοσύνη και ασφαλείς μεταφορές

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό με σχετικά συνθήματα, ενώ η παρουσία τους αυξάνεται όσο πλησιάζει η έναρξη της δικαστικής διαδικασίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Έκδοση νέου εντάλματος σύλληψης για τον Μοράλες

Η γενική εισαγγελία της Βολιβίας εξέδωσε νέο ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, λόγω του ρόλου του στις πολύημερες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων στη χώρα τον Μάιο και Ιούνιο, ερευνώντας κατηγορίες εξέγερσης.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Δεν δικαιολογείται η βία κατά αστυνομικών μετά τον θάνατο Φακίρ

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «απαράδεκτα» τα γεγονότα στη Μπολόνια, ζητώντας διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του Φακίρ και τονίζοντας πως η βία κατά της αστυνομίας δεν δικαιολογείται. Ζήτησε βαθιά αναζήτηση της αλήθειας χωρίς προκαταλήψεις.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση διαδηλωτή του 2022 για τη δολοφονία αστυνομικού

Στο Ιράν εκτελέστηκε άνδρας που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία αστυνομικού κατά τις διαδηλώσεις του 2022 μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο Mizan, έπειτα από έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: 18 διαδηλωτές εκτελέστηκαν για «εθνική ασφάλεια» από Ιανουάριο

Σύμφωνα με τον ύπατο αρμοστή του ΟΗΕ, στο Ιράν έχουν εκτελεστεί τουλάχιστον 40 άτομα από τον Ιανουάριο για λόγους εθνικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων 18 διαδηλωτές. Η καταστολή συνοδεύτηκε από χιλιάδες συλλήψεις.
Επεισόδια στην Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη με αίτημα την παραίτηση του Σάντσεθ

Ένταση στη Μαδρίτη καθώς διαδηλωτές επιχείρησαν να διασπάσουν τα κιγκλιδώματα γύρω από την κατοικία του Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας την παραίτησή του λόγω σκανδάλων. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Η συμμετοχή ήταν μαζική.
Διαδήλωση για το Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τριών ανδρών στο Ιράν για συμμετοχή σε διαδηλώσεις και θανάτους

Τρεις άνδρες εκτελέστηκαν δια απαγχονισμού στο βορειοανατολικό Ιράν, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε βίαιες διαδηλώσεις που οδήγησαν στον θάνατο μελών των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιρανικής δικαιοσύνης.