ΓΔ: 2064.77 -0.60% Τζίρος: 491.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γουρούνια σε χοιροτροφείο
Χοίροι σε ομαδική εκτροφή σε σύγχρονο χοιροτροφείο στην Ελλάδα.

Μυτιλήνη: Κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων λόγω αφθώδους πυρετού

Κτηνοτρόφοι της Λέσβου απέκλεισαν το λιμάνι της Μυτιλήνης διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα μετά τα κρούσματα αφθώδους πυρετού. Η έξοδος Τούρκων επισκεπτών από το νησί συνεχίζεται κανονικά μέσω του λιμανιού.

Εκατοντάδες κτηνοτρόφοι της Λέσβου προχώρησαν το μεσημέρι σε αποκλεισμό του λιμανιού της Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στην κτηνοτροφία μετά τα πρόσφατα κρούσματα αφθώδους πυρετού.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τον κόμβο της Λάρσου, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει μπλόκο από τις 12 το μεσημέρι. Η δράση οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και τους τοπικούς συνεταιρισμούς, με στόχο να ασκηθεί πίεση για την άρση των μέτρων που, όπως υποστηρίζουν, πλήττουν σοβαρά την παραγωγή και το εισόδημά τους.

Παρά τον αποκλεισμό, μέσω του λιμανιού συνεχίστηκε κανονικά η έξοδος περίπου 1.600 Τούρκων επισκεπτών, οι οποίοι είχαν βρεθεί στη Μυτιλήνη για να γιορτάσουν τη λήξη της μουσουλμανικής γιορτής του Ραμαζανιού, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες σε μπλόκο δρόμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μυτιλήνη: Κινητοποίηση κτηνοτρόφων κατά των μέτρων για τον αφθώδη πυρετό

Σε διαμαρτυρία θα προχωρήσουν οι κτηνοτρόφοι Λέσβου ενάντια στα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό, στήνοντας μπλόκο στη Λάρσο την Κυριακή 22/3. Ζητούν κρατική χρηματοδότηση για τα μέτρα βιοασφάλειας και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική.
Τρακτέρ στη Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος στο αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλανδικής Επιτροπής στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες αγροτοσυνδικαλιστών στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα, με συμμετοχή πολλών φορέων και παρουσία άνω των 40 τρακτέρ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων.
Τρακτέρ στο Σύνταγμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Μαζική συμμετοχή στο αγροτικό συλλαλητήριο 13/2 στο Σύνταγμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των αγροτών την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στις 16:00 στο Σύνταγμα, στηρίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στο υψηλό κόστος παραγωγής και την απουσία στήριξης από την κυβέρνηση.