ΓΔ: 2594.29 -0.35% Τζίρος: 50.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:16:38
Κελί φυλακής

Εντοπισμός μαχαιριών και κινητών σε έρευνα της ΕΛΑΣ στις φυλακές Δομοκού

Έρευνες σε 40 κελιά και κοινόχρηστους χώρους των φυλακών Δομοκού έγιναν τα ξημερώματα από την Αστυνομία, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών. Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

Εκτεταμένες έρευνες σε κελιά κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Η επιχείρηση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας.

Όπως έγινε γνωστό, οι έρευνες βασίστηκαν σε αξιοποίηση πληροφοριών που συγκέντρωσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας. Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί των επιχειρησιακών ομάδων της Δ.Α.Ο.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ. και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ελέγχους σε 40 κελιά δύο πτερύγων, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους του καταστήματος κράτησης. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε πλήθος απαγορευμένων αντικειμένων.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 αυτοσχέδια μαχαίρια, 5 αυτοσχέδια σουβλιά, μεταλλική λάμα μήκους 18 εκατοστών, μακρόστενο τμήμα μετάλλου μήκους 23 εκατοστών, καθώς και αυτοσχέδια θήκη μαχαιριού από χαρτί, ύφασμα και σελοφάν, μήκους 22 εκατοστών.

Επιπλέον, εντοπίστηκε μεταλλική μύτη σε σχήμα λόγχης μήκους 7 εκατοστών, αυτοσχέδιο τροχείο μαχαιριών, έξι κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες SIM και τέσσερις φορτιστές κινητών.

Για την υπόθεση κατηγορούνται συνολικά εννέα αλλοδαποί. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Λαμίας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και των διατάξεων για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης, σε συνδυασμό με ηθική αυτουργία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

37χρονος συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη 37χρονος Αλβανός στην Αθήνα για διακίνηση κοκαΐνης και βραστής κοκαΐνης, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση. Στο σπίτι του βρέθηκαν συνολικά 76 συσκευασίες ναρκωτικών, τις οποίες προόριζε για εμπορία.
Σκληρός δίσκος και μετρητά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών και πλαστών εγγράφων από την ΕΛΑΣ

Η αστυνομία εξάρθρωσε σπείρα που κατασκεύαζε και διακινούσε πλαστά έγγραφα, διευκολύνοντας την παράνομη διαμονή αλλοδαπών. Συνελήφθη 39χρονος στον Βύρωνα και σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος αδικημάτων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη δύο 17χρονων για ληστείες εναντίον γυναικών στην Ηλιούπολη

Δύο 17χρονοι συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη, κατηγορούμενοι ότι με σωματική βία λήστεψαν δύο γυναίκες αφαιρώντας τους τρεις αλυσίδες λαιμού. Οι δράστες εντοπίστηκαν άμεσα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Κοπάδι προβάτων βοσκή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: 46χρονος συνελήφθη για ζωοκλοπή και παραβάσεις όπλων

Στο Ηράκλειο συνελήφθη 46χρονος και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας για ζωοκλοπή και παραβάσεις όπλων μετά από αστυνομική επιχείρηση. Βρέθηκαν φυσίγγια και ανεπιτήρητο ποίμνιο με 105 αιγοπρόβατα στην περιοχή.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 3 νεαρών για απόπειρα εξαπάτησης στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία συνελήφθησαν στην πλατεία Κοραή, Αθήνα, κατηγορούμενες για απάτη, προσποιούμενες ότι συγκεντρώνουν χρήματα για ανύπαρκτο σύλλογο προστασίας κωφών. Κατασχέθηκαν 60 ευρώ και σημειωματάρια.
Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

19χρονος συνελήφθη στη Φθιώτιδα για απόπειρα απάτης ως «λογιστής»

Συνελήφθη 19χρονος στην Αταλάντη που, μαζί με 25χρονο συνεργό που αναζητείται, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτη προσποιούμενοι τον λογιστή και τον αστυνομικό. Η απάτη αποτράπηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας.