ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κίνηση ταξί στο κέντρο
Ταξί και κυκλοφοριακή κίνηση μπροστά στο Hotel Grande Bretagne στο κέντρο της Αθήνας.

Σύλληψη οδηγού ταξί στο κέντρο Αθήνας για συνεχή χρέωση διπλής ταρίφας

Συνελήφθη 59χρονος οδηγός ταξί στην Αθήνα επειδή παρανόμως ενεργοποιούσε διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο αντί για μονή, εισπράττοντας υπερβολικό κόμιστρο 56 φορές σε 5 μέρες. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Αθήνας ένας 59χρονος οδηγός ταξί, ο οποίος φέρεται να εισέπραττε υπερβολικά κόμιστρα από επιβάτες ενεργοποιώντας παράνομα τη διπλή ταρίφα στο ταξίμετρο. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για απάτη και είσπραξη υπερβολικού κομίστρου κατ’ εξακολούθηση.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από την ΟΕΠΤΑ της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός κινούνταν με ενεργοποιημένη τη διπλή ταρίφα, αντί για τη μονή που προβλέπεται κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Από περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες ο 59χρονος είχε ενεργοποιήσει τη διπλή ταρίφα τουλάχιστον 56 φορές, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος από τους επιβάτες του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τυχόν επιπλέον περιστατικά εξαπάτησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε ως κορυφαίο στην Ευρώπη για το 2026

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αναδείχθηκε ξανά κορυφαίο στην Ευρώπη, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στα Routes Europe 2026 για το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη αγοράς, όπως ψήφισαν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες.
Τραμ στον Σύνταγμα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Ξανά σε λειτουργία η στάση Τραμ «Ζάππειο» - Κανονικά τα δρομολόγια

Από αύριο, Παρασκευή, λειτουργεί ξανά η στάση Τραμ «Ζάππειο» (προς Σύνταγμα) στη νέα της θέση στη Βασιλίσσης Όλγας και η κυκλοφορία επιστρέφει κανονικά σε όλη τη Γραμμή 6 Πικροδάφνη-Σύνταγμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στην τελική φάση η ανανέωση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα

Ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων στον στόλο της Αθήνας, ενώ έως το 2028 προβλέπεται η προμήθεια 617 επιπλέον οχημάτων για τις αστικές συγκοινωνίες.
Τραμ Νέος Κόσμος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Τραμ στις γραμμές 6 και 7 από τη ΣΤΑΣΥ

Αλλαγές στα δρομολόγια του Τραμ στη Γραμμή 6 από 12 έως 14 Μαΐου: τα οχήματα θα τερματίζουν στη στάση «Φιξ» λόγω εργασιών μεταφοράς της στάσης «Ζάππειο» από την οδό Αρδηττού στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας.
Χρίστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Επενδύσεις σε αεροπορικές υποδομές και διεθνείς συνδέσεις

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη σημασία της πολιτικής αεροπορίας για ανάπτυξη, τουρισμό και συνδεσιμότητα, αναδεικνύοντας επενδύσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια.