ΓΔ: 2613.23 -0.02% Τζίρος: 212.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κίνηση σε εθνική οδό

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς λόγω επιστροφής εκδρομέων

Αυξημένη κίνηση καταγράφεται στις εθνικές οδούς Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας λόγω της επιστροφής των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας, με καθυστερήσεις κυρίως σε Ισθμό, Μέγαρα, Σχηματάρι και Αφίδνες.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας προς την Αττική, με την κυκλοφορία να επιβαρύνεται σταδιακά τόσο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Στην Αθηνών-Κορίνθου, η ροή των οχημάτων είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τον Ισθμό έως τα διόδια Ελευσίνας, με αρκετές καθυστερήσεις να καταγράφονται πριν από τους Αγίους Θεοδώρους και στα Μέγαρα. Σε ορισμένα σημεία, τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και η Αθηνών-Λαμίας, όπου παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία στο τμήμα από το Σχηματάρι έως τη Μαλεσίνα, καθώς και στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα έχουν επιστρέψει στην Αττική συνολικά 49.738 οχήματα. Από αυτά, 22.072 κινήθηκαν μέσω της Αθηνών-Λαμίας και 27.666 μέσω της Αθηνών-Κορίνθου.

Η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι έως τις 9 το βράδυ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στις εθνικές οδούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 5,1% στην επιβατική κίνηση 7μήνου στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ

Η επιβατική κίνηση στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ σημείωσε άνοδο 5,1% το επτάμηνο του 2026, φτάνοντας τους 6.990.875 επιβάτες. Τον Ιούλιο η αύξηση ήταν 3,7%, με το αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώτο σε κίνηση, καταγράφοντας άνοδο 3,3%.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air China συνδέει Πεκίνο-Ζάγκρεμπ με στάση Βουκουρέστι από 4/9

Η Air China εγκαινιάζει νέα αεροπορική γραμμή Πεκίνο-Βουκουρέστι-Ζάγκρεμπ από 4 Σεπτεμβρίου, με δρομολόγια Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, συνεχίζοντας την επέκταση των ευρωπαϊκών της πτήσεων μετά τη σύνδεση με Βενετία.
Αεροφωτογραφία Αγίου Νικολάου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κρήτη προβάλλεται διεθνώς από τον ΕΟΤ μέσω του καναλιού ITV

Η Κρήτη και το Λασίθι προβλήθηκαν σε βρετανικό κοινό μέσω επιτυχημένων τηλεοπτικών εκπομπών του ITV, χάρη σε δράση του ΕΟΤ και της Περιφέρειας Κρήτης με live μεταδόσεις και δυναμική παρουσία στα social media.
τραπεζικά νομίσματα γραφήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gen Z αποταμιεύει λιγότερο αλλά ξοδεύει περισσότερο, λέει η Bank of America

Η Generation Z στις ΗΠΑ έχει τα χαμηλότερα ποσοστά αποταμίευσης, αλλά αυξάνει τη δαπάνη σε καλλυντικά, κοσμήματα, καφέ και ταξίδια. Ταυτόχρονα, αναζητά νέο εισόδημα μέσω gig economy και στρέφεται στις ψηφιακές χρηματοοικονομικές λύσεις.
Λιμάνι Πειραιά πλοία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύξηση αναχωρήσεων σήμερα: 56.000 φεύγουν από τα λιμάνια Αττικής

Συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια της Αττικής, με πλοία κυρίως προς τις Κυκλάδες να φεύγουν γεμάτα. Το Λιμενικό έχει ενισχύσει τα μέτρα για άνετη και ασφαλή μετακίνηση των ταξιδιωτών.
Σαντορίνη αρχιτεκτονική θέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη έξοδος εκδρομέων – Πλήρη δρομολόγια προς Κυκλάδες

Στα λιμάνια Αττικής κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για τα νησιά, με πληρότητα έως 100%. Αρχές καλούν τους ταξιδιώτες να προσέρχονται έγκαιρα λόγω αυξημένης κίνησης. Απόλυτη αιχμή το Σαββατοκύριακο σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.