ΓΔ: 2481.17 -0.18% Τζίρος: 16.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:39
Ορειβάτης σε βουνό
Ένας πεζοπόρος στέκεται στην κορυφή βουνού με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Λαμία: Νέες έρευνες στο Βελούχι για τον 74χρονο αγνοούμενο πεζοπόρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 74χρονο πεζοπόρο που αγνοείται στο Βελούχι. Νέα επιχείρηση ξεκίνησε έπειτα από ύφεση του καιρού, ωστόσο η πυκνή ομίχλη δυσκολεύει τις προσπάθειες. Ο άνδρας αποκόπηκε λόγω αδιαθεσίας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 74χρονου πεζοπόρου που αγνοείται στο Βελούχι από το απόγευμα της Κυριακής, κινητοποιώντας εκτεταμένες δυνάμεις διάσωσης και εθελοντές.

Το πρωί της Δευτέρας, λίγο μετά τις 10, ξεκίνησε νέα επιχείρηση αναζήτησης, καθώς σημειώθηκε πρόσκαιρη ύφεση των καιρικών φαινομένων. Η βελτίωση του καιρού επέτρεψε στις διασωστικές ομάδες να κινηθούν εκ νέου στην περιοχή, αν και η πυκνή ομίχλη συνεχίζει να δυσχεραίνει σημαντικά το έργο των πεζοπόρων τμημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 74χρονος συμμετείχε σε 17μελή ομάδα ορειβατών του Φυσιολατρικού Ομίλου Πειραιά, που πραγματοποιούσε ανάβαση προς την κορυφή του Βελουχιού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αισθάνθηκε αδυναμία να συνεχίσει και ενημέρωσε την ομάδα ότι θα παραμείνει σε συγκεκριμένο σημείο μέχρι την επιστροφή τους.

Όταν οι υπόλοιποι ορειβάτες επέστρεψαν, δεν τον εντόπισαν στο προκαθορισμένο σημείο. Παρά τις άμεσες αναζητήσεις που ακολούθησαν στην ευρύτερη περιοχή, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, γεγονός που οδήγησε στην ειδοποίηση των αρχών και στην έναρξη ευρείας επιχείρησης εντοπισμού.

Στις έρευνες συμμετέχουν 25 πυροσβέστες από το Καρπενήσι, ειδικές ομάδες της 7ης, της 1ης και της 8ης ΕΜΑΚ, καθώς και ομάδα ΣμηΕΑ με drones. Παράλληλα, συνδράμουν το Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας, η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές, ενώ από αέρος drones της Πυροσβεστικής και ιδιωτών συνεχίζουν να σαρώνουν τα ιδιαίτερα δύσβατα σημεία του βουνού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα και Ιαπωνία εντείνουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Συνάντηση Γεραπετρίτη-Μοτέγκι στο Τόκιο εστίασε στην ενίσχυση ελληνοϊαπωνικών σχέσεων, οικονομική συνεργασία και κοινές θέσεις για διεθνές δίκαιο. Συζητήθηκαν επενδύσεις, ναυτιλία, ενέργεια και ακαδημαϊκές ανταλλαγές.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κόκκινη γραμμή το Ορμούζ, προειδοποιήσεις για αντίποινα σε ΗΠΑ

Το Ιράν προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχτεί αμερικανική παρέμβαση στα στενά του Ορμούζ, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και απείλησε με απάντηση σε περιφερειακές υποδομές αν δεχθεί επίθεση από τις ΗΠΑ.
Σημαία Ιράν στην Τεχεράνη
ΔΙΕΘΝΗ

Ενεργοποίηση αντιαεροπορικής άμυνας και εκρήξεις σε Τεχεράνη, Ιράν

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη νωρίς το πρωί, με εκρήξεις να ακούγονται στο βόρειο και δυτικό Ιράν, σύμφωνα με κρατικά μέσα. Δεν έχουν αναφερθεί θύματα μέχρι στιγμής.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα στο Κίεβο, ύστερα από συναγερμό για ρωσικούς βαλλιστικούς πυραύλους, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Πυρκαγιές καταγράφηκαν σε αποθήκες και μη οικιστικά κτίρια.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δεκατρείς νεκροί από ρωσικά χτυπήματα στην Ουκρανία το τελευταίο 24ωρο

Τουλάχιστον 13 νεκροί και περίπου 50 τραυματίες σημειώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, ενώ οι καθημερινές συγκρούσεις αυξάνουν τον αριθμό αμάχων θυμάτων, με τον Ιούνιο να είναι ο δεύτερος φονικότερος μήνας από την εισβολή.