ΓΔ: 2467.5 0.74% Τζίρος: 239.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παιδιά σε δημιουργική δράση
Μαθητές δημιουργούν αφίσα για τα Special Olympics Ελλάς σε σχολικό περιβάλλον.

Οι «Αετοί Κρήτης» δίδαξαν συμπερίληψη στους μαθητές στα Σφακιά

Η εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Βουβά Σφακίων προέβαλε τη σημασία της ισότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής, με τη συμμετοχή των «Αετών Κρήτης», που μετέδωσαν στους μαθητές το μήνυμα ότι όλοι αξίζουμε ανεξαρτήτως διαφοράς.

Με κεντρικό μήνυμα πως «όλοι είμαστε ίσοι, όλοι είμαστε διαφορετικοί, όλοι αξίζουμε», πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Βουβά, στα Σφακιά, μια εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπερίληψη, τη συνύπαρξη και το ομαδικό πνεύμα. Η δράση γέμισε το σχολείο με χαρά, παιχνίδι και θετική ενέργεια, αναδεικνύοντας την αξία της αποδοχής και της ισότητας.

Η ομάδα της ΠΑΣΚΑΠ «Αετοί Κρήτης» του Παγκρήτιου Αθλητικού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών, με τους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, βρέθηκαν στα Σφακιά και επικοινώνησαν με τους μαθητές, μεταφέροντας το μήνυμα της κοινής προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο. Μέσα από βιωματική συμμετοχή, οι μαθητές γνώρισαν την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία και τη δύναμη της συνεργασίας.

Οι αθλητές μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα τέσσερα δημοτικά σχολεία του δήμου Σφακίων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Σφακίων Ιωάννης Ζερβός, πρόκειται για «την επαρχία που σέβεται, στηρίζει και εντάσσει δράσεις, προγράμματα, έργα συμπερίληψης και συνύπαρξης». Παράλληλα, τόνισε ότι ο δήμος διεκδικεί διαρκώς προγράμματα πρόσβασης ΑμεΑ, όπως για το Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας Σφακίων, το Δημοτικό Σχολείο Βουβά και τη νότια είσοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς, έργο που θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι «Αετοί Κρήτης» πραγματοποίησαν αγώνες προσομοίωσης με αμαξίδια, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία της αθλητικής δραστηριότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Οι αντιδήμαρχοι Βαρδής Γυπαράκης και Ιωάννης Μπολιώτης απένειμαν αναμνηστικά στους αθλητές, ενώ ο δήμαρχος Σφακίων πρόσφερε τιμητική πλακέτα και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή και τη φιλοξενία τους.

Έργα για την προσβασιμότητα στα Σφακιά

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής, ο δήμαρχος Σφακίων εξήγησε ότι αφορούν «την αναβάθμιση του κεντρικού μονοπατιού του παλιού οικισμού της Αγίας Ρουμέλης, στη νότια πλευρά του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ μέχρι τη θέση Πόρτες». Το έργο πραγματοποιείται μέσω σύμβασης του Δήμου Σφακίων με την Περιφέρεια Κρήτης και τον ΟΦΥΠΕΚΑ, που χρηματοδότησε την παρέμβαση έπειτα από αίτημα του δήμου.

Παράλληλα, προχωρά το έργο «αναβάθμισης προσβασιμότητας σχολικών μονάδων του δήμου Σφακίων», προϋπολογισμού 270.130,52 ευρώ, επίσης με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης.

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο δήμαρχος Σφακίων υπογράμμισε: «Η αναβάθμιση και οι διαμορφώσεις προσβασιμότητας του συνόλου των υποδομών στις σχολικές μονάδες των Σφακίων δεν είναι στόχευση της δημοτικής αρχής, είναι υποχρέωση μας και βασική μας προτεραιότητα». Επεσήμανε ακόμη τη σημασία της συνεργασίας με τους πολίτες και τους φορείς, τονίζοντας ότι «μόνο όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία στήριξης, ισοτιμίας και σεβασμού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διαφωνία για συμμετοχή στρατιωτικών Σούδας σε εργασίες σχολείου

Η διοίκηση της εκπαίδευσης τόνισε πως κάθε συνεργασία ή βοήθεια στα σχολεία αξιολογείται με διαφάνεια και ευθύνη. Στη Βουλή τέθηκε το ζήτημα δράσης αμερικανικών στρατιωτικών στη Σούδα σε δημοτικό σχολείο του Ακρωτηρίου Χανίων.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στη Νιγηρία με άγνωστο αριθμό απαχθέντων

Ένοπλοι εισέβαλαν σε σχολείο στη Λάσα, βορειοανατολική Νιγηρία, και απήγαγαν μαθητές που έδιναν εξετάσεις, σύμφωνα με την αστυνομία. Η περιοχή πλήττεται από ισλαμιστικές ομάδες και συμμορίες που ζητούν λύτρα για ομήρους.
ποντίκι υπολογιστή χρήστης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα λειτουργεί κανονικά το καλοκαίρι

Το Ψηφιακό Φροντιστήριο θα μείνει διαθέσιμο και το καλοκαίρι, προσφέροντας δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό, διαγωνίσματα και βιντεομαθήματα σε μαθητές και αποφοίτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Οι χρήστες ξεπέρασαν τις 410.000.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινά η δημοπράτηση για το νέο σχολικό γυμναστήριο στο 22ο Καλαμάτας

Ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου για την προσθήκη πρότυπου γυμναστηρίου στο 22ο Δημοτικό Καλαμάτας. Το σύγχρονο κτίριο θα περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις, πλήρη προσβασιμότητα και χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μ. Σχοινάς παρέδωσε το πτυχίο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη μητέρα του

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μαργαρίτης Σχοινάς, παρέδωσε το πτυχίο του Βαγγέλη Γιακουμάκη στη μητέρα του, τονίζοντας πως είναι ηθικό χρέος της Πολιτείας και ευχήθηκε να μην υπάρξουν ξανά τέτοια περιστατικά.