ΓΔ: 2675.34 2.26% Τζίρος: 155.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:42:41
Λεύκωμα Who is Who
Το λεύκωμα Who is Who στην Ελλάδα με χρυσές λεπτομέρειες, ιδανικό για βιογραφικά άρθρα.

Η Αναστασία Αϊλαμάκη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών ΗΠΑ

Η καθηγήτρια Αναστασία Αϊλαμάκη, μέλος του Πολυτεχνείου Κρήτης και του EPFL, εξελέγη μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ για τη συμβολή της στα συστήματα βάσεων δεδομένων και την απόδοση τους.

Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών των ΗΠΑ εξελέγη η καθηγήτρια Αναστασία Αϊλαμάκη, η οποία είναι μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η Αναστασία Αϊλαμάκη, Καθηγήτρια στο Ομοσπονδιακό Πολυτεχνείο της Ελβετίας στη Λωζάνη (EPFL) και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εντάχθηκε στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ (National Academy of Engineering - NAE) για τη συμβολή της στα συστήματα βάσεων δεδομένων και την αξιολόγηση της απόδοσής τους.

Ο Πρόεδρος της NAE, Tsu-Jae Liu, ανακοίνωσε στις 10 Φεβρουαρίου 2026 την εκλογή 130 μελών και 28 διεθνών μελών στην Τάξη του 2026. Με τη νέα αυτή εκλογή, ο συνολικός αριθμός των μελών της Ακαδημίας στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 2.534, ενώ τα διεθνή μέλη φθάνουν τα 356.

Σύμφωνα με την πρυτανική αρχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, η εκλογή στην Εθνική Ακαδημία Μηχανικών αποτελεί μία από τις υψηλότερες επαγγελματικές διακρίσεις για έναν μηχανικό. Η ιδιότητα μέλους απονέμεται σε επιστήμονες που έχουν επιδείξει εξαιρετική συμβολή στην έρευνα ή την εκπαίδευση στον τομέα της μηχανικής.

Τα μέλη της NAE αναγνωρίζονται για την πρωτοπορία τους σε νέους και αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογίας, για επιτεύγματα σε καθιερωμένους κλάδους της μηχανικής και για την ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων στην εκπαίδευση μηχανικών. Οι νέοι εκλεγέντες της Τάξης του 2026 θα ενταχθούν επισήμως κατά την Ετήσια Συνάντηση της Ακαδημίας το φθινόπωρο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αιγύπτιου πρέσβη με υπουργό Παιδείας για εκπαιδευτική συνεργασία

Ο Αιγύπτιος πρέσβης συναντήθηκε με την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, για την ενίσχυση συνεργασίας στην εκπαίδευση, τα θρησκευτικά και την τεχνική κατάρτιση, τονίζοντας νέες ακαδημαϊκές και πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών.
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

Η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας με συμμετοχή σχολείων του Δήμου, παρά το πρωινό ψιλόβροχο, ενώ οι μαθητές παρέλασαν μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Θεσσαλονίκη, Πύργος ΟΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέλαση μαθητών στο κέντρο Θεσσαλονίκης για την επέτειο του ΟΧΙ

Με μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή τίμησαν τη 28η Οκτωβρίου 22 σχολεία της Θεσσαλονίκης, συνοδεία φιλαρμονικών ορχηστρών Ελλάδας και Κύπρου. Παρόντες ήταν τοπικοί και κυβερνητικοί εκπρόσωποι στη σκηνή των επισήμων.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Τιμούμε το παρελθόν μαθαίνοντας από αυτό, όχι μόνο θυμούμενοι

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ζωντανή μνήμη αντίστασης στον φασισμό. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της δημοκρατίας, λέγοντας "όχι" σε βία, ρατσισμό και διχασμό.
Καστελόριζο λιμάνι σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καστελόριζο: Το μικρό νησί που μαθαίνει μέσα από γρίφους

Το Καστελόριζο, με έμπνευση από τις δυσκολίες στη δεκαετία του '70, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Γρίφων χάρη στον Πανταζή Χούλη και την Ελένη Γραμματικοπούλου, προωθώντας τα μαθηματικά και τη γνώση σε όλη την Ελλάδα.
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: 235 εκατ. ευρώ για μεταφορές μαθητών το 2026, ενημερώνει ο Β. Σπανάκης

Η χρηματοδότηση του υπουργείου Εσωτερικών προς τις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών αυξήθηκε κατά 38% από το 2019, αγγίζοντας τα 235 εκατ. ευρώ το 2026, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Β. Σπανάκης στη Βουλή.