ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Κελί φυλακής
Διάδρομος με άδεια κελιά σε φυλακή, φυσικό φως από παράθυρα.

Εκτέλεση ισοβίτη με δύο σφαίρες στο κεφάλι στις φυλακές Δομοκού

Βούλγαρος ισοβίτης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε τον Έλληνα κρατούμενο Αντώνη Παπαδάτο εντός φυλακών Δομοκού, παρουσία αρχιφύλακα και του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο Βούλγαρος ισοβίτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον Έλληνα ισοβίτη Αντώνη Παπαδάτο μέσα στο αρχιφυλακείο των φυλακών Δομοκού, παρουσία του αρχιφύλακα και του επίσης βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, το απόγευμα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2026.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Βούλγαρος δράστης πυροβόλησε τρεις φορές τον Παπαδάτο, με δύο σφαίρες να τον πλήττουν στο κεφάλι και μία να αστοχεί. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρχές για τις συνθήκες ασφαλείας εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όλοι οι παρόντες στο συμβάν υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε έντονη φιλονικία μεταξύ του Παπαδάτου και του αρχιφύλακα, με αφορμή μεταγωγή που είχε εκδοθεί εις βάρος του. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, ο Παπαδάτος επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι, αλλά ο Βούλγαρος τον πρόλαβε, του το άρπαξε και τον πυροβόλησε.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά αυτή την εκδοχή, ερευνώντας αν τα γεγονότα συνέβησαν όπως περιγράφονται ή αν πίσω από τη δολοφονία κρύβονται άλλες σκοπιμότητες. Ο Βούλγαρος, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον (Γιάννη) Μακρή το 2018 στη Βούλα, είναι γνωστός στον υπόκοσμο ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτήματα για την ασφάλεια στις φυλακές

Οι αρχές διερευνούν πώς εισήχθη το πιστόλι στις φυλακές και πώς οι τρεις κρατούμενοι βρέθηκαν ταυτόχρονα στο χώρο του αρχιφυλακείου, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά τους. Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα φύλαξης και τον έλεγχο πρόσβασης εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή του αρχιφύλακα ή του Αλκέτ Ριζάι πέρα από την παρουσία τους στο σημείο, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την πλήρη αποκάλυψη των συνθηκών του εγκλήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη φυλακή ο 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στο Τριάδι

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 30χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στο Τριάδι Θεσσαλονίκης, έχοντας ομολογήσει την πράξη. Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζημία άνω των 4,5 εκατ. ευρώ από κύκλωμα επιδοτήσεων

Ζημιά άνω των 4,5 εκατ. ευρώ υπέστησαν ΕΕ και Ελληνικό Δημόσιο από εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς δηλώσεις αγροτικών επιδοτήσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Συνελήφθησαν 17 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 334.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Σύλληψη 60χρονου για παραβάσεις σχετικές με όπλα

Στα Χανιά συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός για παραβάσεις οπλοκατοχής στον Δήμο Κισσάμου, μετά από έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν όπλα, φυσίγγια και μαχαίρια. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμπλοκή ανηλίκων στην Καλλιθέα με δύο τραυματίες και επτά συλλήψεις

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στην Καλλιθέα το βράδυ της Δευτέρας, με επίθεση σε 17χρονο και 18χρονο λόγω προσωπικών διαφορών. Η αστυνομία συνέλαβε επτά νεαρούς που τα θύματα αναγνώρισαν ως συμμετέχοντες.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Σουηδία: Εισαγγελέας ζητά 10 χρόνια κάθειρξη για εξαναγκασμό συνεύρεσης

Η εισαγγελία Χάρνοσαντ ζήτησε δεκαετή κάθειρξη για 62χρονο που ανάγκαζε τη σύζυγό του να συνευρίσκεται με 120 άνδρες έναντι αμοιβής. Κατηγορείται και για οκτώ βιασμούς. Η δίκη του διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Προφυλακίστηκε μητέρα στην Πορτογαλία για εγκατάλειψη δύο παιδιών

Ένα ζευγάρι συνελήφθη στην Πορτογαλία ως ύποπτο ότι εγκατέλειψε τα δύο ανήλικα παιδιά της γυναίκας σε αυτοκινητόδρομο. Το δικαστήριο Σετούμπαλ αποφάσισε την προφυλάκισή τους για επίθεση, έκθεση σε κίνδυνο και εγκατάλειψη.