ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κελί φυλακής
Διάδρομος με άδεια κελιά σε φυλακή, φυσικό φως από παράθυρα.

Εκτέλεση ισοβίτη με δύο σφαίρες στο κεφάλι στις φυλακές Δομοκού

Βούλγαρος ισοβίτης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς πυροβόλησε και σκότωσε τον Έλληνα κρατούμενο Αντώνη Παπαδάτο εντός φυλακών Δομοκού, παρουσία αρχιφύλακα και του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι.

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται ο Βούλγαρος ισοβίτης που πυροβόλησε και σκότωσε τον Έλληνα ισοβίτη Αντώνη Παπαδάτο μέσα στο αρχιφυλακείο των φυλακών Δομοκού, παρουσία του αρχιφύλακα και του επίσης βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, το απόγευμα της Κυριακής 15 Φεβρουαρίου 2026.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Βούλγαρος δράστης πυροβόλησε τρεις φορές τον Παπαδάτο, με δύο σφαίρες να τον πλήττουν στο κεφάλι και μία να αστοχεί. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις αρχές για τις συνθήκες ασφαλείας εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Όλοι οι παρόντες στο συμβάν υποστηρίζουν ότι προηγήθηκε έντονη φιλονικία μεταξύ του Παπαδάτου και του αρχιφύλακα, με αφορμή μεταγωγή που είχε εκδοθεί εις βάρος του. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, ο Παπαδάτος επιχείρησε να τραβήξει πιστόλι, αλλά ο Βούλγαρος τον πρόλαβε, του το άρπαξε και τον πυροβόλησε.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν προσεκτικά αυτή την εκδοχή, ερευνώντας αν τα γεγονότα συνέβησαν όπως περιγράφονται ή αν πίσω από τη δολοφονία κρύβονται άλλες σκοπιμότητες. Ο Βούλγαρος, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του επιχειρηματία Τζον (Γιάννη) Μακρή το 2018 στη Βούλα, είναι γνωστός στον υπόκοσμο ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ερωτήματα για την ασφάλεια στις φυλακές

Οι αρχές διερευνούν πώς εισήχθη το πιστόλι στις φυλακές και πώς οι τρεις κρατούμενοι βρέθηκαν ταυτόχρονα στο χώρο του αρχιφυλακείου, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα κελιά τους. Το γεγονός αυτό εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τα μέτρα φύλαξης και τον έλεγχο πρόσβασης εντός του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή του αρχιφύλακα ή του Αλκέτ Ριζάι πέρα από την παρουσία τους στο σημείο, καθώς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται με στόχο τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την πλήρη αποκάλυψη των συνθηκών του εγκλήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 29χρονου στη Θεσσαλονίκη για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Συνελήφθη 29χρονος στη Θεσσαλονίκη, καταζητούμενος από τις κυπριακές αρχές για βιασμό και γενετήσιες πράξεις σε ανήλικη κάτω των 12 ετών. Είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα. Εκκρεμούν διαδικασίες έκδοσής του στην Κύπρο.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρόδος: Κάθειρξη σε δύο για συμμετοχή σε κύκλωμα μεταναστών

Σε ποινές κάθειρξης έως 24 έτη και πρόστιμα 27.000€ καταδικάστηκαν από το Εφετείο Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ένας πρώην λιμενικός και ένας αλλοδαπός για διακίνηση μεταναστών, ενώ ένας τρίτος κατηγορούμενος αθωώθηκε.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 35χρονο για ασέλγεια σε 5χρονη

Σε βάρος του 35χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία για ασέλγεια σε 5χρονη ανιψιά του, ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη. Παραπέμφθηκε για βιασμό ανηλίκου, ενώ εξετάζεται η αντιληπτική του ικανότητα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Προφυλακίστηκε 82χρονος γιατρός για πορνογραφία ανηλίκων στο ίντερνετ

Προφυλακιστέος ο 82χρονος συνταξιούχος γιατρός μετά την απολογία του στον ανακριτή Πάτρας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, καθώς φέρεται να μετέφερε σχετικό υλικό σύμφωνα με στοιχεία από τον NCMEC και την ΕΛΑΣ.