ΓΔ: 2464.65 0.20% Τζίρος: 117.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:39
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Προφυλακιστέος 26χρονος για υπόθεση βιασμού ανηλίκου και βιντεοσκόπησης

Στις φυλακές οδηγείται 26χρονος που κατηγορείται για βιασμό 15χρονου και παράνομη βιντεοσκόπηση. Το Δικαστικό Συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα υπέρ της προσωρινής κράτησης.

Στις φυλακές οδηγείται ο 26χρονος κατηγορούμενος που φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά 15χρονο και να βιντεοσκόπησε την πράξη με το κινητό του τηλέφωνο. 

Για την ποινική του μεταχείριση είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα, την οποία κλήθηκε να επιλύσει το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο.

Με βούλευμα που δημοσιεύθηκε, οι δικαστές αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 26χρονου, με καταγωγή από την Παλαιστίνη, ο οποίος διώκεται για βιασμό ανηλίκου και παράνομη βιντεοσκόπηση. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από εξέταση των στοιχείων της δικογραφίας και των αντικρουόμενων θέσεων ανακριτή και εισαγγελέα.

Η υπόθεση ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία στις Αρχές, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να γνώρισε τον ανήλικο μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Η φερόμενη κακοποίηση, όπως αναφέρεται, συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης.

Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο 26χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι η πράξη ήταν συναινετική. Ο ανακριτής πρότεινε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η εισαγγελέας γνωμοδότησε υπέρ της προσωρινής κράτησης, οδηγώντας στη διαφωνία που επιλύθηκε με το βούλευμα.

Παράλληλα, ο ίδιος κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο για την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης στοιχείων μόνιμης διαμονής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας την επίθεση με γκαζάκια σε στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε οργή και αποτροπιασμό, τονίζοντας τη μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία και τη δέσμευση για απονομή δικαιοσύνης.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αναγκαία η πολιτική απομόνωση της βίας πέρα από την καταδίκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη πολιτικής απομόνωσης των δραστών των επιθέσεων κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι βία και δημοκρατία είναι ασύμβατες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Αυστηρή τιμωρία για τους δράστες των εμπρησμών στη Θεσσαλονίκη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε ως ανόητους και αμετανόητους όσους πραγματοποίησαν τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε αυστηρή τιμωρία, τονίζοντας πως με τις αστυνομικές επιχειρήσεις μειώθηκαν οι ανομίες στα πανεπιστήμια.
Σημαία Νέας Δημοκρατίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωακείμοβιτς: Δεν μας τρομοκρατούν οι εμπρηστικές επιθέσεις

Ο πρόεδρος της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζ. Ιωακείμοβιτς δήλωσε πως οι επιθέσεις «θρασύδειλων τραμπούκων» δεν τους εκφοβίζουν, αλλά τους ενώνουν και ενισχύουν τον αγώνα τους, μετά την εμπρηστική επίθεση στην οικία του.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Καταδικάζω απερίφραστα τις επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, καταδίκασε τις επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και εξέφρασε ευχές για ανάρρωση και συμπαράσταση στους τραυματίες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ τα ξημερώματα

Σειρά επιθέσεων με γκαζάκια σημειώθηκε τα ξημερώματα σε εισόδους πολυκατοικιών στη Θεσσαλονίκη, όπου μένουν στελέχη της ΝΔ, σε Πυλαία, Τούμπα και Ανάληψη-Χαριλάου. Ερευνώνται τρία περιστατικά από την Κρατική Ασφάλεια.