ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Συμφωνική ορχήστρα σκηνή
Η συμφωνική ορχήστρα ερμηνεύει στη σκηνή, με τον μαέστρο στο κέντρο.

Έφυγε από τη ζωή η μουσικός της ΕΛΣ Αγχάραντ Γκρήφιθ

Η διακεκριμένη τσελίστα Αγχάραντ Γκρήφιθ, μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για πάνω από 25 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών έπειτα από σύντομη ασθένεια. Θερμά συλλυπητήρια από την ΕΛΣ στην οικογένειά της.

Η Αγχάραντ Γκρήφιθ, διακεκριμένη τσελίστα και μόνιμο μέλος της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για περισσότερα από 25 χρόνια, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών, έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Η Αγχάραντ Γκρήφιθ (Angharad Griffith), γεννημένη στην Ουαλία, ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Μόναχο. Συνέχισε στο Διεθνές Κέντρο Τσέλου της Σκοτίας και στη Βασιλική Ακαδημία, ενώ από το 1983 ζούσε στην Ελλάδα. Εκεί απέκτησε το δίπλωμά της με άριστα παμψηφεί και διάκριση υπό την καθοδήγηση του Ελευθέριου Παπασταύρου.

Το 2000 εντάχθηκε στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου υπηρέτησε με αφοσίωση μέχρι το τέλος της ζωής της. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά σε σύνολα μουσικής δωματίου και έδινε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα στη μουσική κοινότητα.

Σε ανακοίνωσή τους, η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά συγκίνησή τους και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους της, τιμώντας τη μνήμη και τη συμβολή της στην ελληνική μουσική σκηνή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κολομβίας Μπογκοτά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι BTS τιμώμενοι στη Μπογκοτά, ξεκίνησαν την περιοδεία στη Λ. Αμερική

Οι BTS τιμήθηκαν ως «επίτιμοι προσκεκλημένοι» της Μπογκοτά για τη συμβολή τους στον πολιτισμό και την επιρροή στους νέους, με αφορμή την περιοδεία τους στη Λατινική Αμερική, όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική τους εταιρεία.
Σκηνή Eurovision φωτισμένη
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ακύρωσε τις συναυλίες του Κάνιε Ουέστ

Ακυρώθηκαν οι συναυλίες του Κάνιε Ουέστ στη Ρωσία, που ήταν προγραμματισμένες για Οκτώβριο, λόγω αντιδράσεων και αβεβαιότητας. Οι διοργανωτές ανέφεραν πως θα επιστραφούν τα χρήματα σε όσους είχαν αγοράσει εισιτήρια.
αναμμένο κερί πένθους
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκή αγρυπνία για τον Γ. Μαζωνάκη το απόγευμα της Κυριακής

Η σορός του Γιώργου Μαζωνάκη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Νίκαιας την Κυριακή 13/9 από τις 19:30 έως το πρωί της Δευτέρας. Η κηδεία θα γίνει σε στενό κύκλο και ζητείται ενίσχυση υπέρ της Humanity Greece.