ΓΔ: 2470.61 0.44% Τζίρος: 201.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:48:51
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 12 μήνες με αναστολή στη 57χρονη που δάγκωσε το αυτί συντρόφου

Στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, καβγάς ζευγαριού 57χρονων με αφορμή γάτα κατέληξε σε δάγκωμα στο αφτί, με τον άνδρα να χάνει κομμάτι λοβού. Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 12 μήνες με αναστολή.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, όταν καβγάς ανάμεσα σε ζευγάρι 57χρονων είχε ως αποτέλεσμα η γυναίκα να δαγκώσει τον σύντροφό της στο αφτί, αφαιρώντας κομμάτι από τον λοβό του.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για το επεισόδιο αποτέλεσε μία γάτα που διαμένει στο σπίτι του ζευγαριού, μαζί με την κόρη και τη μητέρα της κατηγορούμενης.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τη 57χρονη σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με 3ετή αναστολή, κρίνοντάς την ένοχη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε το προηγούμενο 24ωρο, όταν ο 57χρονος, φέροντας επίδεσμο στο κεφάλι, κατέθεσε στο δικαστήριο πως η παρουσία της γάτας προκάλεσε έντονη αντίδραση, καθώς στο παρελθόν το ζώο είχε δημιουργήσει προβλήματα υγείας στη σύντροφό του.

Ο παθών εξήγησε ότι κινήθηκε προς τη γάτα για να την απομακρύνει, γεγονός που προκάλεσε διαπληκτισμό με τη σύντροφό του. Όπως ανέφερε, η γυναίκα αντέδρασε βίαια, τον χτύπησε και τελικά τον δάγκωσε στο αφτί, κόβοντάς του μέρος του λοβού χωρίς να το αντιληφθεί άμεσα. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη της συντρόφου του και πρότεινε την ποινική διαμεσολάβηση, πρόταση που απορρίφθηκε από τη 57χρονη.

Απολογούμενη, η κατηγορούμενη παραδέχθηκε την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο για να προστατεύσει τη γάτα. Επισήμανε επίσης ότι δέχεται βία από τον σύντροφό της, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί βία εις βάρος του ζώου.

 Επιπλέον, ανέφερε πως ο 57χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το αλκοόλ και ότι παραμένει μαζί του λόγω οικονομικών διαφορών, καθώς ο άντρας χρωστάει χρήματα από τις αποταμιεύσεις της μητέρας της και την εκβιάζει πως δεν θα τα επιστρέψει σε περίπτωση χωρισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αντώνης Σαμαράς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Δήλωση για τις επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντώνης Σαμαράς καταδικάζει την επίθεση σε τρία πολιτικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στα θύματα και τις οικογένειές τους. Τονίζει πως η βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.
Τάκης Θεοδωρικάκος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Καταδίκη επιθέσεων κατά στελεχών ΝΔ και μήνυμα κατά διχασμού

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, καταδίκασε τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για ενέργειες που ενισχύουν τον διχασμό. Ζήτησε ομόφωνη καταδίκη από όλο τον πολιτικό κόσμο, χωρίς επιφυλάξεις.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαϊωάννου: Η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται ούτε φοβάται

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Νίκος Παπαϊωάννου καταδίκασε τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι η Δημοκρατία απαντά με ενότητα και εμπιστοσύνη στους θεσμούς.
Σταύρος Καλαφάτης υπογράφει
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται από εμπρηστικές επιθέσεις

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Σταύρος Καλαφάτης, καταδικάζει τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και πως η κοινωνία αντιστέκεται στην ανομία και στον εκφοβισμό.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη νέα τρομοκρατία, θα σας οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδίκασε την επίθεση με γκαζάκια κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει στην πόλη για να συμπαρασταθεί στους τραυματίες.
Κωστής Χατζηδάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Αναγκαία η πολιτική απομόνωση της βίας πέρα από την καταδίκη

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε την ανάγκη πολιτικής απομόνωσης των δραστών των επιθέσεων κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας ότι βία και δημοκρατία είναι ασύμβατες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης.