Στο δικαστήριο ανηλίκων παραπέμφθηκαν οι δύο νεαρές, ηλικίας 16 και 17 ετών, που συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας λυκείου, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδης» στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά το τέλος των μαθημάτων.
Σε βάρος των δύο κοριτσιών ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, απόπειρα εκβίασης και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η επίθεση φέρεται να καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο και να αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τον ορισμό δικασίμου, οι κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες.
Για το ίδιο συμβάν κατηγορούνται ακόμη μία 18χρονη, η οποία δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου, καθώς και μία ακόμη νεαρή, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης, οι τέσσερις νεαρές την πλησίασαν μετά το σχολείο. Αρχικά δέχθηκε χαστούκι, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε, και στη συνέχεια κατέφυγε σε κατάστημα ψιλικών, όπου ακολούθησαν νέα χτυπήματα στον αυχένα, την πλάτη, το κεφάλι και το αυτί. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που τη μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο.
Η προανάκριση έδειξε ότι η καταγγέλλουσα είχε παλαιότερα στενή φιλική σχέση με μία από τις συλληφθείσες. Πριν την επίθεση, της ζητήθηκε να επιστρέψει ένα ρούχο που είχε αφήσει στο σπίτι της, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε απειλές και απαίτηση για επιπλέον 30 ευρώ.