ΓΔ: 2601.64 -0.44% Τζίρος: 10.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:47:35
Σφύρα δικαστηρίου

Παραπομπή ανηλίκων για επίθεση σε 17χρονη και βίντεο στα social media

Στο δικαστήριο ανηλίκων παραπέμφθηκαν δύο κορίτσια, 16 και 17 ετών, για την επίθεση σε 17χρονη μαθήτρια στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται για σωματική βλάβη, εκβίαση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αφέθηκαν ελεύθερες.

Στο δικαστήριο ανηλίκων παραπέμφθηκαν οι δύο νεαρές, ηλικίας 16 και 17 ετών, που συνελήφθησαν για την επίθεση σε βάρος 17χρονης μαθήτριας λυκείου, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος «Ευκλείδης» στη Θεσσαλονίκη, αμέσως μετά το τέλος των μαθημάτων.

Σε βάρος των δύο κοριτσιών ασκήθηκε δίωξη για σωματική βλάβη αδύναμων προσώπων, απόπειρα εκβίασης και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Η επίθεση φέρεται να καταγράφηκε με κινητό τηλέφωνο και να αναρτήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μετά τον ορισμό δικασίμου, οι κατηγορούμενες αφέθηκαν ελεύθερες.

Για το ίδιο συμβάν κατηγορούνται ακόμη μία 18χρονη, η οποία δεν εντοπίστηκε στα όρια του αυτοφώρου, καθώς και μία ακόμη νεαρή, της οποίας τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 17χρονης, οι τέσσερις νεαρές την πλησίασαν μετά το σχολείο. Αρχικά δέχθηκε χαστούκι, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε, και στη συνέχεια κατέφυγε σε κατάστημα ψιλικών, όπου ακολούθησαν νέα χτυπήματα στον αυχένα, την πλάτη, το κεφάλι και το αυτί. Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο που τη μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο.

Η προανάκριση έδειξε ότι η καταγγέλλουσα είχε παλαιότερα στενή φιλική σχέση με μία από τις συλληφθείσες. Πριν την επίθεση, της ζητήθηκε να επιστρέψει ένα ρούχο που είχε αφήσει στο σπίτι της, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, δέχθηκε απειλές και απαίτηση για επιπλέον 30 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις δύο ατόμων για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν δύο άνδρες 61 και 70 ετών στη Ξηροκρήνη για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν πάνω από 1,5 κιλό κάνναβης σε 30 συσκευασίες. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα με σχετική δικογραφία.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σβήνουν τα μέτωπα στη Σίβηρη, παραμένουν διάσπαρτες εστίες

Στη Σίβηρη Χαλκιδικής η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά με διάσπαρτες εστίες. Επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 57 οχήματα, 13 πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.
Πυροσβεστικό αεροσκάφος εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κουφίδης - Ελέγξαμε τη φωτιά στη Σίβηρη, αποφύγαμε τα χειρότερα

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σίβηρη Χαλκιδικής, με περιορισμένες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ καίγονται περίπου 4.000 στρέμματα. Η περιοχή σταδιακά επανέρχεται σε κανονικότητα, παρά τις δυσκολίες σε υποδομές και ηλεκτροδότηση.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δικογραφία σε οδηγό βυτιοφόρου για επικίνδυνη προσπέραση

Στη Θεσσαλονίκη προσήχθη ο οδηγός βυτιοφόρου που καταγράφηκε να κάνει επικίνδυνη προσπέραση στη λίμνη Πλαστήρα, θέτοντας σε κίνδυνο μοτοσικλετιστή. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στέγαση πυρόπληκτων Χαλκιδικής σε ξενοδοχεία Θεσσαλονίκης

Υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια στη Θεσσαλονίκη για τους πολίτες που απομακρύνθηκαν λόγω της φωτιάς στη Χαλκιδική, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η οποία συντονίζει τη φιλοξενία σε συνεργασία με τα μέλη της.
Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: ΚΤΕΛ μεταφέρουν 196 απεγκλωβισμένους από Σίβηρη σε ξενοδοχεία

Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης αναμένονται να φτάσουν 196 άτομα που απεγκλωβίστηκαν από τη Σίβηρη λόγω πυρκαγιάς. Η Πολιτική Προστασία και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού θα μεριμνήσουν για τη μεταφορά και τη φροντίδα τους.