ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Έτσι θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό από την απεργία των ΜΜΜ. «Χειρόφρενο» τραβάνε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικός. Δείτε πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία.

«Χάος» επικρατεί αυτή την ώρα στους δρόμους της Αθήνας, αφού η απεργία των ΜΜΜ έχει μετατρέψει σε δοκιμασία την προσπάθεια εκατομμυρίων ανθρώπων να μετακινηθούν.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Υπενθυμίζεται ότι ακινητοποιημένα για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν Μετρό, Τραμ, ηλεκτρικός , τρένα και ο προαστιακός. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν μόνο από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, κάνοντας στάση εργασίας στην έναρξη της βάρδιας και τρεις ώρες πριν από τη λήξη της.

Η ΠΝΟ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και καταγγέλλει ότι η Ένωση Εφοπλιστών, με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε στο πρωτοδικείο Πειραιά, ζητεί να βγει παράνομη η απεργία των ναυτεργατικών σωματείων.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00 με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

Πολύ δύσκολη θα είναι η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, αφού η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Αποκαλύπτεται το ύπουλο σχέδιο παράλυσης των συνδικάτων

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) αναφερόμενη στις διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, διαμηνύει πως τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να γίνουν παρακολουθητές αυτού του "τανγκό για δύο".
businessdaily-TAXI-Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, ο ΣΑΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής τα ταξί τραβούν χειρόφρενο δηλώνοντας την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.