ΓΔ: 2679.97 0.48% Τζίρος: 239.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Περιπολικό ΕΛΑΣ κοντά

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι και συλλήψεις ανηλίκων σε Νεάπολη–Συκιές

Η Αστυνομία Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκτεταμένους ελέγχους σε ανηλίκους και καταστήματα στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

Εκτεταμένους ελέγχους σε ανηλίκους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και μία σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση διεξήχθη σε περιοχές του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η δράση υλοποιήθηκε από το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου έως τις πρωινές ώρες της 25ης Ιανουαρίου 2026, με τη συνδρομή αστυνομικών από διάφορες διευθύνσεις της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων των Διευθύνσεων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Άμεσης Δράσης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 96 άτομα, εκ των οποίων οι 76 ήταν ανήλικοι, καθώς και 11 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κατά τους ελέγχους συνελήφθη ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή σοκολάτας, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδέχεται να σχετίζονται με περιστατικά παραβατικότητας. Τα στοιχεία αυτά πρόκειται να αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων σε περιοχές με αυξημένα φαινόμενα ανήλικης παραβατικότητας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αντίστοιχες επιχειρησιακές δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της νεανικής εγκληματικότητας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρονική απάτη προειδοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη 15.000€ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Εξιχνιάστηκε απάτη εις βάρος γυναίκας στην Αλεξάνδρεια, με λεία 15.000 ευρώ και αντικείμενα 400€. Δράστες τέσσερις ημεδαποί που παρουσιάστηκαν ως υπάλληλοι ΔΕΔΔΗΕ. Η δικογραφία διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Βέροιας.
λιμάνι Θεσσαλονίκης αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 336 κιλά σκουπίδια και 2 πατίνια ανέσυραν εθελοντές από τον Θερμαϊκό

Στη δράση καθαρισμού του Greek Eco Project στον Θερμαϊκό, 10 εθελοντές μάζεψαν 366 κιλά απορριμμάτων και δύο πατίνια, χρησιμοποιώντας μαγνήτες και απόχες σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας. Ήταν η πέμπτη τέτοια δράση από τον Μάρτιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ένα βήμα μπροστά το Μετρό Θεσσαλονίκης με την επέκταση Καλαμαριάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπηση τόνισε έργα σε υποδομές της Βόρειας Ελλάδας, με έμφαση στην επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά και τη μεταλιγνιτική μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας προτεραιότητα στους πολίτες.
Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, κοντά στο 276ο χλμ της Εγνατίας Οδού προς Θεσσαλονίκη, προερχόμενη από φορτηγό. Στην επιχείρηση συνέδραμαν 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα και ένα ελικόπτερο.