ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Χαρδαλιάς: Μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό σε 21 πτήσεις από το εξωτερικό

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση αναφερόμενος στα επόμενα βήματα άρσης των μέτρων.

Το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως είπε, από τη Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπεται η μετακίνηση από και προς τα νησιά, ενώ ανοίγουν οι χώροι εστίασης. Επίσης, τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το αν θα ανοίξουν και πώς τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από 1η Ιουνίου. Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως η εμπειρία από το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων ήταν θετική και τα πράγματα κύλησαν απολύτως ομαλά.

Στη συνέχεια κατέγραψε τους τέσσερις σταθμούς του χρονοδιαγράμματος εκκίνησης τουρισμού.

Σχετικά με τις πτήσεις υπενθύμισε ότι η υφιστάμενη διαδικασία, το τεστ και η καραντίνα, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Μαΐου. Παρατήρησε πως τα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση των εισερχομένων κρουσμάτων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαΐου μέχρι χθες έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2.236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε 5 περιφέρειες της χώρας

Σε εφαρμογή παραμένει το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς αύριο σε Έβρο και Ροδόπη

Σε εφαρμογή παραμένει το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στον δήμο Αθηναίων λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Η δημοτική Αρχή με ανακοίνωσή της, καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595, το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κερατέα - 4 διαφορετικές εστίες

Υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω των ισχυρών ανέμων (οι ριπές ξεπερνούν τα 9 μποφόρ), των διάσπαρτων οικιών μέσα σε χωράφια και της χαμηλής βλάστησης (ξερά χόρτα και στην πλειονότητά τους ακαθάριστα οικόπεδα).