ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αυτοκίνητο σε χιόνι
΄Φώτο: Shutterstock

Μουζάκι Καρδίτσας: Πάνω από 30 εκ. χιόνι στα ορεινά, σύσταση για αλυσίδες

Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει πως, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης στο ορεινό τμήμα, το χιόνι ξεπερνά τους 30 πόντους. Τα συνεργεία εργάζονται για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοιχτοί. Απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα.

Σημαντικά προβλήματα προκαλεί η έντονη χιονόπτωση στο ορεινό τμήμα του Δήμου Μουζακίου, στην ανατολική Καρδίτσα, όπου το ύψος του χιονιού ξεπερνά τους 30 πόντους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα συνεργεία του δήμου εργάζονται εντατικά για τον καθαρισμό του οδικού δικτύου, με στόχο τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας και την απρόσκοπτη κυκλοφορία.

Οι πολίτες καλούνται να έχουν υποχρεωτικά αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις – ειδικά στις ορεινές περιοχές – και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Ο Δήμος Μουζακίου και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Κώστας Σκρέτας, εφιστούν την προσοχή των πολιτών και συνιστούν την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή ανάγκη, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μουζακίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από 41°C στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη θερμοκρασία στην Πελοπόννησο

Θερμοκρασίες άνω των 41°C καταγράφηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με τη Σκάλα Μεσσηνίας να φτάνει τους 41,5°C. Σε 118 σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου σημειώθηκαν μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από 37°C.
Κορλεόνε Ιταλίας τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από αύριο σε όλη τη χώρα

Νέο κύμα καύσωνα πλήττει από Δευτέρα την Ιταλία, με θερμοκρασίες πάνω από 40°C σε Σικελία, Σαρδηνία και Απουλία. Υψηλή υγρασία και δύσκολες νύχτες αναμένονται κυρίως στη νότια και κεντρική χώρα έως το τέλος της εβδομάδας.
Φωτιά στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο σε αρκετές περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) προβλέπεται αύριο σε Αττική (και Κύθηρα), Κυκλάδες, νησιά Βορείου Αιγαίου, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο Κυριάκη 23 Αυγούστου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας αναμένεται ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα δυτικά τμήματα του νομού δυτικοί με ίδιες εντάσεις.